Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers dit weekend door $41.500?

806 totale weergaven

Bitcoin is vandaag ongelofelijk hard gepumpt door een actie van Elon Musk. Dit was een mooie fundamentele stijging. Nu de koers enigszins is afgekoeld, kunnen we weer kijken naar de technische aspecten. Lees de Update.

Bitcoin Update

Op de 1- uursgrafiek zien we dat Bitcoin enorm hard is gestegen en hiermee boven zijn descending triangle patroon uitkwam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meestal wanneer dit gebeurt, zullen actieve handelaren inspelen op een stijging richting de bovenkant van het descending triangle patroon. De bovenkant van dit patroon ligt op bitcoin zijn gloednieuwe All Time High (ATH). Dit is op $41.950.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers dit weekend door $41.500?

Echter vlak onder zijn laatste hoogtepunt ligt een belangrijke weerstand. Je zag het waarschijnlijk al op de foto (de bovenste groene balk).

Deze weerstand ligt op $40.500 en aangezien deze weerstand vlak onder de ATH ligt. zullen de actieve handerlaren waarschijnlijk eerder uit een positie gaan mocht de koers doorstijgen. Bij een verdere stijging van de koers kunnen we dus $ 40.500 aanhouden als eerste target.

Het is altijd mogelijk dat de koers nog terugkomt. Zoals het eerst bullish was dat de prijs over de aflopende weerstand van het descending triangle patroon steeg, zal de koers nu bullish blijven zolang het hierboven blijft.

Bitcoin 5-minutengrafiek

Aangezien de koers nu zeer volatiel is. kunnen we wat dieper inzoomen naar de 5 minuten timeframe. Op de 5 minuten timeframe zien we dat Bitcoin recent, na het vormen van een kleine bullflag, nog een hogere top heeft gemaakt. Dit is ten eerste een goed signaal om nog meer hogere toppen te kunnen zien.

Na het maken van zijn higher high (HH) is de koers wel door zijn onderliggende trendlijn gebroken. Dit betekent dat de koers op de korte termijn nog even een klein stukje kan dalen maar zal consolideren op een hoger timeframe zoals de 15 minuten of 30 minuten.

Op de onderstaande foto zien we nu 3 levels die we in de gaten moeten houden.

1- De bovenste groene balk. Dit is het target van $ 40.500.

2- De onderste groene balk. Dit is een lokaal supportlevel waar de koers het best boven kan blijven om een op korte termijn een stijging naar $ 40.500 te kunnen zien. Als het onder dit level daalt kan de volgende stijging nog even op zich wachten en kan de koers zelf terugzakken naar punt 3.

3- De onderste gele lijn was de weerstand van het descending triangle patroon. Nu deze weerstand dus is doorbroken zal het kunnen dienen als support wanneer de koers onder de onderste groene lokale supportbalk daalt.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers dit weekend door $41.500?

Heb jij geprofiteerd van de Bitcoin pump?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze signals krijg je realtime inzicht in wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen.

Zo maakt het niet meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet namelijk gewoon mee met ervaren handelaren! Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via de website van CryptoTargets.