Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers door naar $54.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Het nieuws dat Tesla $1.5 miljard aan bitcoin heeft gekocht zorgde voor een flinke prijsstijging. Sindsdien is de koers wispelturig onder de $50.000. Kunnen de bulls $50.000 breken en door naar $54.000?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers is uit de symmetrische driehoek gebroken naar de eerstvolgende target op de -.272 / $48.645. De koers is dusdanig ver gestegen eruit dat ik geen directe hertest verwacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn twee scenario’s die ik verwacht. Het eerste is dat de koers op de psychologische grens van 50.000 zal afwijzen en een pullback krijgt naar de eerdere weerstand tussen $40.500 – $42.000.

In het tweede scenario kan de koers $50.000 doorbreken en doorstijgen naar de $57.000. Dit zal afhankelijk zijn van een patroon op de lagere timeframes die hieronder wordt besproken. Als die bullish uitbreekt is de eerst volgende technische target $54.000.

Eenmaal aangekomen bij de $57.000 zou de koers weer een grotere correctie kunnen krijgen. Daarbij zou het de 21EMA kunnen testen en daarmee zou de RSI dan ook weer kunnen afkoelen.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers door naar $54.000?

Figuur 1: De koers is aanbeland bij de $48.645 weerstand.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers een toppunt heeft bereikt van $49.000.

Bullish scenario

Voor een bullish scenario op de dagelijkse moet er op de lagere timeframes een bullish uitbraak komen voor de koers. Als die niet bullish uitbreekt, maar bearish, dan is sterke support te vinden op de groene rechthoek. Zolang dat support houdt zie ik de bulls doorzetten naar $50.000 en $54.000 voor een volgende poging.

Bearish scenario

Voor een bearish scenario moet de koers onder de groene rechthoek sluiten en het bearish afwijzen. Dan zouden we een grotere correctie kunnen verwachten naar support op $36.000 – $36.800 die zal samenvallen met de 50MA support.

Er is ook bearish divergentie te zien op de prijs en RSI. Dit zou voor meer bearish actie kunnen zorgen. We hebben in de huidige bullmarkt wel al vaker gezien dat dit door de bulls wordt genegeerd.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers door naar $54.000?

Figuur 2: De koers hangt onder $50.000 weerstand.

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is er een potentiële opwaartse driehoek te zien. Deze kunnen zowel naar boven of beneden uitbreken dus is het goed om voor beide scenario’s een plan te maken.

Er zijn op dit moment nog 3 manieren waarop het zou kunnen uitspelen, waarbij het groene pad het meest waarschijnlijk is. Ik ben wat dat betreft nog bullish en zien groen of oranje gebeuren.

Eerstvolgende targets zijn dan de $50.000, $51.833 en $54.000. Het verliezen van support van de low op $43.699 zou bearish zijn en het rode pad tot gevolg hebben.

Bij het groene pad hertesten we de onderkant van de opwaartse driehoek voordat het uitbreekt naar boven. Bij het oranje pad breekt de koers hier meteen al uit, maar is volgens de normale verloop van de opwaartse driehoek niet de meeste waarschijnlijke optie.

Bij het rode pad breekt de koers de opwaartse lijn en moet die dan afwijzen. Target is dan de support op $40.500 – $42.000.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers door naar $54.000?

Figuur 3: Een opwaartse driehoek kan de koers naar $54.000 brengen.

Wat gaat bitcoin doen?

Een mooie prijsstijging na het nieuws van de Tesla aankoop heeft de koers richting de $50.000 gebracht. Een uitbraak van een opwaartse driehoek kan de koers laten stijgen naar een technische target van $54.000. Bij een bearish uitbraak zal de koers naar support op $40.5000 – $42.000 gaan.

Bij een bullish uitbraak kan de koers doorschieten naar de wekelijkse target van $57.000. Daar is het nog even kijken of we door kunnen zetten of dat we weer een correctie mogen verwachten.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen.

De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de juiste mindset en tools leert kennen. Hiermee kun je met vertrouwen weten wanneer je moet in- of uitstappen uit een trade. Hierdoor kun je succesvoller traden en je winsten maximaliseren en je verliezen beperken. De gratis kennismakingscursus vind je hier. Happy trading!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer