Bitcoin (BTC) Update: stoot de koers door naar $40.000?

De prijs van bitcoin is de afgelopen maanden flink gestegen. De afgelopen weken is de prijs echter relatief rustig. Wat zijn de mogelijke scenario’s? We bespreken het in deze gloednieuwe bitcoin update.

Bitcoin update

Wat we zien op de 15 minuten grafiek van de bitcoin koers is dat de koers gisteravond na een flinke stijging en een kleine daling uit zijn falling wedge is gebroken. Een kleine retrace te midden van een stijging is natuurlijk gezond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het uitbreken van een falling wedge te midden van een stijging is bullish, dit geeft namelijk aan dat de koers verder kan gaan stijgen. En dat is ook gebeurd.

Bitcoin (BTC) Update: stoot de koers door naar $40.000?

In eerste instantie is een winsttarget na het breken van een falling wedge aan de bovenkant de top van deze bovenkant. Deze ligt op $38.600. Op de foto hierboven zie je ook dat koers rustig richting dit level aan het bewegen is. Maar er is nog iets wat de prijs zo meteen harder kan laten bewegen.

De koers van bitcoin breekt namelijk op het moment van schrijven een belangrijk weerstandlevel. Iets verder uitgezoomd op de 30 minuten grafiek zie je dit duidelijk gebeuren.

Uitzoomen

Het gele vlak heeft maar liefst 5x support en weerstand gehad waardoor dit een belangrijk level is geworden. Nu de koers deze weerstand na het breken van een falling wedge aan de bovenkant ook heeft doorbroken kan dat gaan zorgen voor wilde prijsactie.

Bitcoin (BTC) Update: stoot de koers door naar $40.000?

“Ik zie dat de koers al vaker het gele vlak heeft doorbroken, waarom is het nu speciaal?” Hoor ik je denken.

Dit komt omdat de koers niet alleen de horizontale weerstand doorbrak maar een de weerstand van een inverse head & shoulder patroon.

Terug op de 15 minuten chart op de onderstaande foto zie je dat de gele horizontale weerstand ook gelijk de ‘neckline’ was van dit patroon.

Bitcoin (BTC) Update: stoot de koers door naar $40.000?

Mochten we uit gaan van de targets gebaseerd op patronen dan kunnen we dus in eerste instantie een stijging verwachten terug richting zijn laatste top op $38.650 (van de falling wedge) en vervolgens een stijging door richting $39.500. $39.500 is het targets van de head & shoulder patroon.

Bij dit patroon meten we het verschil tussen de laagste bodem en de neckline en vervolgens plaatsen we deze na de breakout van de neckline, zoals de onderstaande foto laat zien.

Bitcoin (BTC) Update: stoot de koers door naar $40.000?

Over CryptoTargets

Heb jij geprofiteerd
van de Bitcoin stijgingen?

Zo niet, dan kan je
gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze
signals krijg je realtime inzicht in wanneer de analisten van
CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen.

Zo maakt het niet
meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet
namelijk gewoon mee met ervaren handelaren!

Niet zeker om te
beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via cryptotargets/premium.

Poll

Ben je bullish of bearish voor bitcoin op de korte termijn?



Lees meer over:
koersprijs