Bitcoin bulls opgelet! Stijgt de koers naar $70.000?

Bitcoin (BTC) bulls opgelet! Stijgt de koers binnekort naar $70.000? De huidige prijs van 1 bitcoin staat op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken bespreken de mogelijke scenario’s.

Goed nieuws voor de bitcoin bulls onder ons. De koers geeft namelijk een aantal bullish signalen af voor een mogelijke stijging richting nieuwe hoogtes rond $70.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we een sterk signaal voor een mogelijke stijging richting een nieuwe all time high op $70.000.

In de downtrend die we zagen vanaf 17 april tot 25 april vormde er zich een bullish divergence op de koers. In een bullish divergence zien we op de koers zelf een lower low (LL, rode lijn) maar op de RSI indicator een higer low (HL, groene lijn). Met deze informatie kan je zien dat de bulls weer inkopen.

Vooral op hogere timeframes zoals de 4-uurgrafiek kan een bullish divergence veel betekenen. En nu al helemaal aangezien de bullish divergence ook nog eens precies op een belangrijk support level van bitcoin terecht kwam (grijze brede box).

Bitcoin bulls opgelet! Stijgt de koers naar $70.000?

Naast de bullish divergence op het support level kwam er ook een deel van deze divergence terecht op het 0.786 level (blauwe lijn met pijl) van de fibonacci retracement indicator. Dit is een zeer belangrijk level, namelijk de laatste belangrijke.

Mocht dit level namelijk doorbroken worden in een daling dan zien we vaak een nog veel grotere correctie. In dit geval lieten we juist een bullish signaal zien op dit belangrijke prijsniveau waardoor de koers eigenlijk laat zien dat we nog niet klaar zijn voor een ‘grotere’ correctie en juist een grotere stijging kunnen verwachten.

Wanneer een koers vanaf het 0.786 level geen doorbraak naar de onderkant maakt zien we vaak een stijging richting het -0.27 level (eerste groene lijn). Deze ligt in dit geval op maar liefst $70.000, een nieuwe all time high.

Bitcoin bulls opgelet! Stijgt de koers naar $70.000?

Deze aspecten samen geven dus een bullish signaal af. Maar er valt nog wat te zien op de 4-uurgrafiek wat voor prijs actie op de korte termijn kan gaan zorgen.

We zien een inverse head & shoulder patroon. In de huidige bullrun is dit patroon erg accuraat geweest en heeft ons al meerdere keren mooie trades opgeleverd. Als je onze analyses vaker leest zal je weten dat we op basis van het inverse head & shoulder patroon de volgende berekening maken:

Het verschil tussen de neckline en het hoofd boven de breakout (de twee groene lijnen). In dit gevalkunnen we op basis daarvan een stijging verwachten richting $63.850, net onder de huidige all time high.

Momenteel kan de koers elk moment deze breakout over de neckline maken aangezien de koers er vlak onder beweegt.

Op basis van deze analyse liggen er dus mooie dagen in het verschiet. Maar blijf opletten, indicatoren en mooie trends zijn géén garantie voor een stijging.

Bitcoin bulls opgelet! Stijgt de koers naar $70.000?
Handelen met CryptoTargets

Met CryptoTargets Premium kijkt u dagelijks mee over de schouders van ervaren crypto handelaren. Zodra zij een positie openen bent u de eerste die dat te horen krijgt middels een duidelijk overzicht van in- en toekomstige verkoopprijzen.

Zo handelt u mee in deze gigantische bullrun terwijl u uren aan analyseer werk bespaart. Niet zeker om te beginnen? Probeer het 14 dagen vrijblijvend uit via CryptoTargets Premium.

Volg de Telegramgroep van CryptoTargets voor updates, blogs en belangrijke koers alerts.

Lees meer over: