Bitcoin (BTC) Update: Zorgt een diamant patroon voor een stijging van 6%?

De bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $11.390. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s voor de prijs.

Bitcoin consolideert na een flinke stijging en maakt nu een diamant patroon. Stijgen we verder naar $13.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin 2-uurgrafiek

We zien hier duidelijk dat de koers een diamant patroon vormt. Dit is een fenomeen wat vaak voorkomt na een grote stijging in een consolidatie periode.

Vaak breekt de koers uit dit patroon en volgt het zijn weg omhoog. Vlak voor het hoogte punt dit jaar op $114.50 hebben we hetzelfde patroon gezien. Wederom na een stijging van 23% vormde de koer dit patroon van 28 juli tot 4 augustus waarna het naar boven uitbrak een nogmaals een stijging maakte van 11%.

Mocht de koers nu ook uitbreken aan de bovenkant dan kunnen we een stijging verwachten richting de volgende weerstand op $12.000.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt een diamant patroon voor een stijging van 6%?

BTC daggrafiek

Op de dagelijkse timeframe zien we dat Bitcoin mooi standhoudt boven het 0.236 level van de fibonacci indicator.

Na een kleine terugstijging blijft Bitcoin toch mooi boven het midden kern van deze indicator. Deze midden kern wordt vaak als trendlijn aangehouden.

In eerste instantie is het de taak aan Bitcoin om terug te stijgen naar de weerstand op $12000 waarna het terug naar de bovenkant van de indicator kan stijgen op $12370. Dit ligt gelijk aan het hoogste punt in 2020.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt een diamant patroon voor een stijging van 6%?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we nog een opmerkelijke weerstand. Dit is de schuin oplopende weerstand vanaf 6 mei tot 1 augustus, 26 augustus en recent op 13 oktober (rode lijn).

Bitcoin kan hier een hevige weerstand krijgen en terug dalen richting de onderliggende schuin oplopende supportlijn op circa $10.300.

Mocht Bitcoin hier weerstand vinden en er dus niet in slagen om uit het diamant patroon te breken? Dan kunnen we dus terug dalen naar $10.300 of zelfs lager richting de horizontale supportrange op $9.000.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt een diamant patroon voor een stijging van 6%?

Wat gaat bitcoin doen?

We moeten op dit moment afwachten wat Bitcoin gaat doen. Het diamant patroon speelt hierin een grote rol en kan bepalen of we door stijgen of verder dalen.

Wil jij goedkoop en maximaal profiteren van de cryptomarkt? Dan is het alles in één crypto abonnement van CryptoTargets iets voor jou!

Met het alles in één abonnement heb je de mogelijkheid om ervaren crypto analisten op de voet te volgen en te kopiëren & krijg je toegang tot onze traders academy waarin bewezen winstgevende handelsstrategieën stap voor stap worden uitgelegd. Neem snel een kijkje op cryptotargets.nl/premium voor alle informatie & features.

Bitcoin prijs in euro’s: