Bitcoin koers consolideert na test van $58.000

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,828.42USD. Na een onverwachte stijging lijkt het erop dat de langzaam bezig is met een herstel. En de uptrend probeert te herpakken.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Met een prijs rond de $55.000 ziet het er naar uit dat de koers van Bitcoin weer zijwaarts binnen de consolidatiezone beweegt. Welke voorheen al sterk genoeg was om zowel een strakke zone te creëren tussen $52.000 en $58.000. Dat daar ook nog de trendlijn in ligt en zich manifesteert als weerstand geeft het een interessante wending.

Het herstel richting $60.000 lijkt te vallen of te staan op de beweging die de koers gaat maken rond de huidige gebroken uptrend. Wanneer deze weer weet te breken zal de nieuwe uptrend weer definitief in gang zijn gezet. Maar het falen van een test van deze trendlijn kan er ook voor zorgen dat de koers weer een nieuwe dip maakt.

Bitcoin daggrafiek

Kijkende naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de prijs flinke weerstand ervaart rond $58.000. De plek waar de koers al langer veel druk ervaart en maar met moeite doorheen komt.

Echter zien we niet alleen de druk van bovenaf maar ook dat bulls de koers sterk boven support levels weten te houden. Waarbij we zien dat $53.000 de koers al snel weer omhoog duwt na een kleine dip.

Het is geen toeval dat deze twee zones eruit springen gezien de prijs al sinds februari dit jaar zich hiertussen weet te bewegen.

Bitcoin koers consolideert na test van $58.000

Een uitbraak uit deze zone kan voor flinke volatiliteit zorgen. Waarbij de koers of een flinke stijging kan gaan maken maar ook een nieuwe dip. Afhankelijk van de reactie van de prijs op lagere timeframes is dit op de daggrafiek moeilijk te voorspellen waar het heen gaat.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De huidige 4-uurgrafiek geeft een wat duidelijker beeld van wat er speelt op de huidige markt van Bitcoin. Waarbij gelijk duidelijk wordt dat de koers momenteel aan het spelen is met de trendlijn. En zowel bulls als bears de markt een kant op proberen te drukken.

In de afgelopen dagen is te zien dat de koers twee onsuccesvolle pogingen heeft gedaan tot het doorbreken van de 200 Moving Average trendlijn. Wat geresulteerd heeft tot het daling richting de support op $53.000.

We zien dat de koers zich momenteel weer herpakt en klaarmaakt voor een nieuwe test van zowel de trendlijn als weerstand om en nabij $58.000. Een succesvolle test en doorbraak kan al snel resulteren in een stijging richting $60.000. En een nieuwe stap in de opwaartse beweging richting een nieuwe all time high.

Bitcoin koers consolideert na test van $58.000

Gezien het uitblijven van flink wat volume kan het ook zijn dat de koers wederom een retest niet succesvol zal laten doorbreken. Een reactie wat erop kan volgen is een hertest van de onderkant van consolidatie richting $52.000. Of wellicht lager bij voldoende volume waarbij $50.000 gezien kan worden. Wel is duidelijk te zien dat daar momenteel voldoende support ligt en deze niet zomaar breekt.

Het ziet er dus naar uit dat de koers nog wel even op het huidige level kan blijven steken. Met een test van de bovenkant van de consolidatiezone en een kleine verwachting op doorbraak richting $60.000. Al wordt er nog relatief weinig volume gezien en kan een faal van de hertest al snel leiden tot een dip richting $50.000. Al met al een vrij vlakke markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over: