Bitcoin koers: downtrend houdt aan, koers daalt naar $35.800

Bitcoin koers: downtrend houdt aan, koers daalt naar $35.800

Bitcoin heeft zijn neerwaartse trend richting range low $34.000, conform onze verwachtingen, voortgezet. De opleving eerder deze week (+6%) rond de FOMC meeting was niets meer dan ruis. De werkelijkheid is dat de markt ons de afgelopen week niets verteld heeft wat we nog niet wisten.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We focussen ons in deze update volledig op de hogere tijdsbestekken, de dag- en de weekgrafiek. We maken een plan voor het geval we komende periode daadwerkelijk de belangrijke supportgebieden rond $34.000 en $30.000 op gaan zoeken. Beter goed voorbereid dan later spijt!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek 

Een felicitatie voor alle volgers van mijn bitcoin updates in de afgelopen weken. We zijn ook dit keer weer in geslaagd om de grillige koersontwikkelingen van de afgelopen week te ontlopen en hiermee maken we ons portfolio alleen maar sterker.

Vanaf 6 april (zwarte pijl) hebben we onze mindset bearish aangepast, toen we na slechts een tijdelijke afwijking terugkeerde in de prijsrange. We zeiden dat een terugkeer in de prijsrange op zijn minst zou leiden tot het testen van mid-range $39.250 en vervolgens mogelijk range low $34.000.

Of je nu short bent gegaan of op zijn minst niet actief hebt deelgenomen aan de choppy downtrend, in beide gevallen pure winst en een felicitatie waard. Want dit klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Het willen traden, ongeacht de huidige marksituatie is vergelijkbaar met een gokverslaving. Mooi voorbeeld is de recente stijging +6% van afgelopen woensdag tot net boven het midden van de range. Direct zien we Social Media ontploffen met quotes als: vijfde bullmarkt in historie begonnen, bitcoin naar $50.000, mega Altseason op komst en ga zo maar door. het triggert direct je verslaving om te willen traden. Het is verdomd lastig om een week niet te traden, laat staan een aantal weken.

Maar de werkelijkheid is dat de markt ons de afgelopen week niets verteld heeft wat we nog niet wisten. Bitcoin heeft zijn neerwaartse trend richting range low $34.000 gewoon voortgezet.

Bitcoin koers: downtrend houdt aan, koers daalt naar $35.800

Doordat wij vanaf 6 april vasthielden aan onze prijsrange-analyse is ons nu al een daling van ruim 20% bespaard gebleven. Vraag jezelf eens af hoe de portfolio eruit zal zien van al die personen, die gedurende de neerwaartse trend, keer op keer de bodem probeerde te voorspellen en een nieuwe bullmarkt verwachtte? Juist, een ravage!

Vanaf de huidige koers zijn we nog maar 4,5% verwijderd van ons uiteindelijk prijsdoel, het testen van range low $34.000. Eenmaal hier aangekomen kunnen we beginnen met speculeren wat er vanaf hier gaat gebeuren. Uitgaande van onze range-analyse zouden we vanaf hier weer terug moeten keren naar mid-range $39.250 en wellicht verder omhoog richting range high $44.500. Maar dit zullen we pas gaan beoordelen op het moment dat we daadwerkelijk zijn aangekomen bij range low.

Want het handelen binnen een prijsrange betekent ook dat we uiteindelijk een keer uit de range zullen breken, in welke richting dan ook. Een uitbraak uit de range vergroot de kans dat we verdere uitbreiding gaan zien in de richting van de uitbraak. Vergelijkbaar met onze analyse eind maart. Mochten we (als we hier terechtkomen) range low als support kwijtraken dan is $29.000 - $30.000 het volgende supportgebied om in de gaten te houden. In 2021 hebben we dit belangrijke supportgebied meerdere malen getest als support.

Bitcoin koers: downtrend houdt aan, koers daalt naar $35.800

Bitcoin (BTC) weekgrafiek 

Nu we te maken hebben met een duidelijke bearish trend voor bitcoin en de algehele economische ontwikkelingen er op dit moment ook niet al te florissant uitzien, is het een goed moment om eens te kijken wat interessante prijsniveaus zijn op een hoog tijdsbestek als de weekgrafiek.

Welke prijsniveaus zijn interessant om in te stappen als de bearish trend aanhoudt? We pretenderen niet dat we daadwerkelijk deze prijsniveaus gaan bereiken, maar het kan geen kwaad om ook een plan te hebben mocht dit wel gebeuren!

Buy the dip kans één (1.) ligt rond het prijsgebied $29.000 - $30.000. Zoals we ook deden in de periode mei – juli 2021, toen we ook te maken hadden met een prijsrange (zwarte pijlen). Dat wil niet zeggen dat we in die tijd bullish waren, zeker niet, de trend was overduidelijk bearish.

Als we investeren op basis van het instappen op belangrijke supportgebieden, doen we dat omdat het support is en het logisch is om op dergelijke belangrijke supportgebieden in te stappen, waar anders?

Dit betekent niet dat we de bodem proberen te voorspellen. We stappen in rond belangrijk support omdat we in bitcoin geloven en we graag meer bitcoin willen hebben. We zijn er van overtuigd dat het over een jaar of 5 tot 10 het veelvoudige waard zal zijn, dus vanuit een investeringsoogpunt.

Houdt support rond $30.000 geen stand, dan vinden we Buy the dip kans twee (2.) rond de 200 EMA en MA (wekelijks voortschrijdend gemiddelde), zo rond de $24.000. Stel en het is bijna niet voor te stellen, dat support ook hier geen stand houdt, dan vinden we het eerst volgende supportgebied op de weekgrafiek pas weer rond $12.500.

Kortom houdt de neerwaartse trend aan en komen we echt in een maandenlange barmarkt terecht dan zijn dit de supportgebieden om in te stappen:

1. ~ $30.000
2. ~ $24.000
3. ~ $12.500

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

Buy The Dip: 50% korting op Bitcoin Bier IPA! (THT juni 2022) OP = OP!
Gebruik kortingscode THT06 in je winkelmand voor 50% korting, proost!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers: downtrend houdt aan, koers daalt naar $35.800
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties