Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

In onze vorige analyse bespraken we de consolidatie en de uitbraak hiervan op de huidige bodem van bitcoin en wat dit voor de prijs kon betekenen.

De uitbraak gebeurde maar duurde echter niet lang. De koers daalde weer snel. Na een kleine daling richting $31.000 is de koers sterk terugkomen en maakt het nu nogmaals een retest aan de bovenkant van de consolidatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Wat zien we nu? Op de 4 uren timeframe van bitcoin zien we een duidelijk aflopende trendlijn waarop de koers drie keer eerder weerstand op kreeg. Op het moment van schrijven krijgt bitcoin voor de vierde keer weerstand op deze lijn.

Mocht de koers eindelijk weer hogere prijzen willen behalen dan moet het over de lijn heen stijgen en blijven. Het liefst zien vandaag of komende nacht nog een stijging over deze lijn aangezien dit dan perfect zou zijn op de RSI indicator.

Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

De indicator laat namelijk al de gehele daling en consolidatie higher highs zien. Als de koers op het punt waar het nu beweegt wederom weerstand krijgt en een daling maakt dan zijn de higher highs niet meer intact.

Higher highs geven meestal een uptrend aan of het begin van een uptrend (groene lijn).

Aangezien de koers zelf precies tegenovergesteld dan de RSI beweegt (de koers maakt namelijk lower highs, rode lijn) geeft het aan dat de koers op het punt staat om te switchen naar een uptrend.

Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

Waar kan bitcoin heen stijgen?

Mocht bitcoin erin slagen om over zijn huidige weerstand te stijgen dan zijn er verschillende targets die we kunnen aanhouden.

In eerste instantie ligt er op $47.000 een belangrijke weerstand. Daarna ligt er pas weer een belangrijke weerstand op $57.000. Exact deze weerstanden worden ook bevestigd door de VPVR indicator. Deze plekken zijn gemarkeerd met zwarte cirkels.

Bearish scenario

We willen niet zien dat de prijs onder zijn huidige patroon daalt. Dit zou erg bearish zijn en kan resulteren in het einde van de bullrun. Momenteel ben ik persoonlijk zeker niet van mening dat de bullrun is afgelopen, zolang we hierboven blijven.

Bitcoin koers is bullish, stijging naar $57.000 op komst?

Over CryptoTargets

Handel mee in de bullrun!

Wil jij ook mee handelen in de bullrun maar weet je niet hoe je de koersen moet analyseren? Met CryptoTargets Premium kijk je dagelijks mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets van cryptovaluta's die kunnen stijgen.

Ook voor langere termijn targets ben je bij CryptoTargets aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer dan een proefperiode van 30 dagen!

Tip: In de laatste blog van Cryptotips lees je wat een long en short gaan betekent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties