Bitcoin koers klaar voor bullish beweging richting all time high?

Bitcoin koers klaar voor bullish beweging richting all time high?

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De prijs van bitcoin heeft na een lange tijd van consolidatie weer wat volatiliteit terug. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $48.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Ondanks de vele bearish signalen een week geleden zien we dat de koers zich niet zomaar gewonnen geeft.

Met het stijgen richting $50.000 maakt deze juist nieuwe bullish signalen en een sterk herstel richting wellicht de all time high.

Maar ook zien we dat dit wel een plek is waar de koers zich al langere tijd begeeft. Waarbij de zone tussen $40.000 en $50.000 al langer dient als sterke band met sterke support en weerstand.

Het huidige herstel kan een stap zijn naar de all time high, maar ook slechts een beweging in consolidatie.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Een chart welke momenteel heel erg mooi de beweging van de huidige koers van Bitcoin laat zien is de 4-uurgrafiek.

Hier zijn de huidige belangrijke zones tussen $40.000 en $50.000 heel erg duidelijk te zien.

De beweging welke de koers van Bitcoin vanuit $40.700 is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Daar waar de prijs langdurig tegen de weerstand rond $45.000 aan duwt zien we dat deze in een beweging gebroken wordt met als gevolg het breken van de 200 Moving Average.

Het breken van deze long term trendlijn gaat gepaard met het duwen van de prijs tegen $48.500. De laatste echt grote weerstand voor $50.000. Een kans op nieuwe test dus en wellicht een doorbraak omhoog.

Dat de 200 MA nog steeds een dalende beweging laat zien en daarmee bearish is komt door de bewegingen ervoor.

Het door deze trendlijn stijgen kan daar snel verandering in brengen mits de koers de stijgende lijn ook doorzet. Zo niet dan blijft het slechts een bearish signaal.

Bitcoin koers klaar voor bullish beweging richting all time high?

Zoals we zien ligt de koers dus momenteel tegen $48.500 met als doel het testen van $50.000. Deze test lijkt ook het eerst op de loer te liggen maar kan vanwege de sterke weerstand op zich laten wachten. Er is flink wat volume nodig.

Mocht de koers de huidige stijging niet voort kunnen zetten dan zien we erg veel plekken waar de koers support zal vinden. Om te beginnen met de 200 Moving Average welke rond $46.000 support biedt.

Mocht die support niet houden dan is er tot aan $40.000 meer dan voldoende aan vangnetten dat deze niet zomaar zal dippen.

Al met al zien we dus dat de koers een vrij stabiele weg naar boven door vele weerstanden heeft weten te maken.

Met als loer een test op $50.000 welke mogelijk kan breken en een nieuwe uptrend richting $59.000 en daarbij de all time high kan betekenen.

Of het zover zal komen, ligt aan de komende test van $48.500 en $50.000 en daarbij houden van een eventuele kleine retrace op een support.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties