Bitcoin koers: wantrouwen in banken brengt prijs naar $27.000

Bitcoin koers: wantrouwen in banken brengt prijs naar $27.000

De bitcoin koers is door het toenemende wantrouwen in banken met ruim 35% gestegen tot boven de $27.000. Houdt de huidige parabolische uptrend stand en schieten we direct door richting $30.000 of krijgen we eerst nog een adempauze?

De bitcoin koers staat momenteel op 27,278.30USD. We bespreken de huidige marktsituatie aan de hand van verschillende tijdbestekken van hoog naar laag.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ruim een week geleden hadden we nog te maken met een sterkte neerwaartse trend voor bitcoin. Het werd echt even beangstigend toen gedurende de neerwaartse trend (zie !) o.a. de stablecoin USDC zijn koppeling met de Amerikaanse dollar kwijtraakte en een drietal Amerikaanse banken in de problemen kwamen (Signature, Silvergate en Silicon Valley Bank) en uiteindelijk omvielen.

Op basis van technische analyse waren er op dat moment nog geen bullish argumenten te vinden die zou duidden op het einde van de neerwaartse trend of überhaupt een aanstaande trendwijziging. De marksituatie veranderde snel toen ook de Zwitserse bank Credit Suisse en de Amerikaanse First Republic Bank gered moesten worden.

Hier is natuurlijk geld voor nodig en veel ook! De Federal Reserve zet onofficieel de geldprinter weer aan. De balans van de Federal Reserve groeide met $300 miljard en de bitcoin koers explodeert en is sinds het begin van het jaar al ruim 66% gestegen.

We zijn er naar meerdere mislukte pogingen in de afgelopen maand eindelijk in geslaagd het belangrijke weerstandsgebied $25.000 te doorbreken en bitcoin is op weg naar het volgende weerstandsgebied $29.000 - $30.000.

Achteraf gezien kunnen we concluderen dat de neerwaartse trend een halt werd toegeroepen door support van de 200 MA. Het was voor ons op basis van technische analyses alleen mogelijk dit vooraf te constateren, omdat zoals gezegd er op dit en op alle lagere tijdbestekken nog geen tekenen van kracht zichtbaar waren.

Om die reden hebben wij in de afgelopen updates besproken dat we eerst een teken van kracht wilden zien, zijnde het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek, voordat we bereid waren om in te stappen, waarover straks meer.

Bitcoin prijs: wantrouwen in banken brengt koers naar $27.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Onderstaande 4 uurgrafiek laat goed zien dat er voorafgaande aan de koersexplosie nog geen tekenen van kracht zichtbaar waren op dit tijdsbestek. Sterker nog op basis van onderstaande bearish argumenten lag een verdere daling richting range low $18.600 meer voor de hand.

De bearish argumenten vlak voor de koersexplosie waren:
- we hebben te maken met een bearish marktstructuur (neerwaartse trend)
- we handelen onder de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek
- we zijn onder het midden van de prijsrange $20.550 uitgekomen en er was een reëel risico dat we verder zouden wegzakken richting range low $18.600.

De bankencrisis zorgde voor een ongekende dreun in het vertrouwen in de bankensector en toen de FED ook nog een besloot de geldprinter op volle toeren te laten draaien heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen uitwijken naar Bitcoin vanwege één groot voordeel: het maximale aantal is beperkt tot 21 miljoen.

Alle bearish argumenten van ruim één week geleden zijn nu juist de argumenten waarom we bullish zijn en we ons focussen op het volgende weerstandsgebied $29.000 - $30.000.

Bitcoin prijs: wantrouwen in banken brengt koers naar $27.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Gedurende de neerwaartse trend zeiden we dat we eerst een teken van kracht wilden zien, zijnde het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek, voordat we bereid waren om in te stappen. Vanaf ons uitstapmomnet zijn we inmiddels bijna 30% gestegen.

We hebben er bewust voor gekozen om eerst een teken van kracht te zien voordat we instapte, om zo het risico op mogelijke verdere koersdalingen richting range low $18.600 te voorkomen. Het feit dat we een stijging van 8.5% zijn misgelopen ten opzichte van de daadwerkelijke boden, nemen we hiermee voor lief. We zijn meer dan tevreden met de stijging van bijna 30% die volgde vanaf ons eerste teken van kracht, zonder dat we onnodig risico hebben hoeven nemen.

Bitcoin prijs: wantrouwen in banken brengt koers naar $27.000

Bitcoin (BTC) 5-minuten grafiek

De huidige parabolische uptrend wordt momenteel het beste weergegeven door de 5-minuten grafiek. Waarbij de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek de afgelopen dagen dienen als lokale trendsupport.

Op het moment van schrijven wordt de lokale trend opnieuw getest en zien we een voorzichtige reactie omhoog. Op het moment dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek als trendsupport verloren gaat kan dit een eerste teken zijn dat de sterke uptrend aan het afvlakken is. Gaat het om slechts een tijdelijke adempauze of krijgen we mogelijk een diepere pullback?

Wanneer we daadwerkelijk trendsupport op dit hele lage tijdsbestek verliezen houden wij de 15-minuten, 30-minuten en 1 uursgrafiek goed in de gaten om tijdig te kunnen signaleren of het gaat om slechts een adempauze of een mogelijke diepere pullback.

Bitcoin prijs: wantrouwen in banken brengt koers naar $27.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin prijs: wantrouwen in banken brengt koers naar $27.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan