‘Bitcoin koers moet boven $40.000 komen na fikse dump’

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs even de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De bitcoin (BTC) koers staat momenteel momenteel boven de $36.000. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is. En de uptrend probeert te herpakken.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Een spannende technische analyse om de week mee te breken. Maar het is daadwerkelijk gebeurd, de koers heeft een flinke smak gemaakt en daarbij zelfs de $30.000 gebroken. Maar heeft met een huidige prijs rond $37.000 een klein herstel gemaakt en probeert zich weer wat omhoog te drukken. Een spannende beweging met momenteel erg veel volume.

Mede doordat we nu midden in deze beweging de TA maken is het wat lastiger om een goede voorspelling te doen dan gewoonlijk. De prijs lijkt zich in rap tempo alle kanten op te gooien wat het beeld enigszins veranderd. Maar daarentegen is het goed om op dit soort bewegingen de hogere timeframes te volgen, om zo een stabieler beeld te krijgen.

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek van bitcoin laat ons ten eerste gelijk een heel goed beeld zien van wat er momenteel gaande is op de koers. Met daarbij een beeld dat verder weg leek te zijn dan in de eerste instantie werd verwacht. De uptrend welke gevormd is door de 200 Moving Average lijkt ook nu echt op de daggrafiek te zijn doorbroken.

Maar goed om daarbij in gedachten te houden is dat de huidige daily candle nog niet volledig gevormd is. Pas bij het sluiten weten we of dit daadwerkelijk doorbroken is en hoe de koers zich hier verder op gaat ontwikkelen. Een inschatting is wel te maken, maar dit kan ieder moment nog veranderen.

Op het eerste gezicht zien we dat de koers een sterke support bij $30.000 heeft weerstaan welke momenteel nog een grote bounce laat zien. De bounce zal wellicht proberen om de 200 MA staande te houden, om zo ervoor te zorgen dat de daily candle vandaag positiever sluit dan dat deze er nu uit ziet.

'Bitcoin koers moet boven $40.000 komen na fikse dump'

Het houden van de koers boven de 200 MA welke rond $40.000 ligt zal voldoende zijn om de koers in de uptrend op de daggrafiek te houden en teven ervoor kunnen zorgen dat de koers voldoende support heeft om niet zomaar verder te zakken. Echter zal dit lastig zijn en kan de koers zomaar verder naar beneden zakken.

We zien dat momenteel zowel $35.000 en $30.000 sterke support zones zijn welke voldoende support hebben geboden om de koers weer op te krikken. Het breken van $35.000 kan een trigger zijn om toch weer snel richting $30.000 te zakken. Maar daar ligt voorlopig voldoende support.

Mocht $30.000 breken dan zit er zowel aan support als volume weinig tot aan $20.000. Een dip richting die support lijkt momenteel nog niet voor de hand en zal nog veel meer volume nodig hebben dan we nu al hebben gezien.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we dat de koers van Bitcoin in bijna één kaars een de flinke dip heeft gemaakt. Wat doet vermoeden dat het een opeenvolging was van liquidaties en stops wat de meeste handelaren als veiligheidsmarges zagen. Ook het redelijk vlotte herstel van enkele duizenden euro’s doet dit vermoeden.

Maar vooral op kortere timeframes kan zo’n herstel schijn zijn en is het oppassen geblazen. De koers heeft ook op lagere timeframes voldoende support rond $35.000 en $30.000 maar laat ertussen verassend weinig zien. Mede door het snelle zakken maar ook snelle stijgen in de afgelopen maanden door deze levels.

'Bitcoin koers moet boven $40.000 komen na fikse dump'

De reactie van de prijs lijkt dus voornamelijk uit het breken van de 200 MA op de hogere timeframes te komen. Welke een kettingreactie veroorzaakt heeft en de koers naar beneden duwde. In het meest positieve geval gaan we een herstel zien richting en boven $40.000 waarbij de candle boven de 200 MA sluit op de daggrafiek. Op deze manier is de uptrend redelijk veiliggesteld en zal de beweging morgen belangrijk zijn.

Mocht dat niet gebeuren en de koers toch onder de 200 MA blijven op de daggrafiek dan kan het maar zo zijn dat we al snel en prijs van $30.000 zien waar de koers rond blijft hangen. Een breek van $30.000 zal niet snel gebeuren, al hadden we de huidige beweging ook niet zo snel verwacht. Spannende uren, waarbij we morgen pas definitief kunnen zien hoe de koers zich voorlopig gaat bewegen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Technische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
ADA Stijgt 20%, Technische Indicatie Voor Nieuwe Crypto Bull Run?

Cardano, een van de top 10 crypto's, wist net als veel andere spelers uit de...

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Lees meer