Is Bitcoin resistent voor FUD? Slecht nieuws beïnvloedt prijs amper

Het is opmerkelijk dat de Bitcoin (BTC) prijs niet daalt door negatief nieuws. Dat is een goed signaal naar de markt, stellen analisten van asset manager CoinShares in een nieuw rapport (PDF).

Zelfs de bekende ‘bear’ Tone Vays moet erkennen: BTC staat aan de vooravond van een uitbraak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Exchanges FUD

De afgelopen weken regende het negatieve berichten. We zetten ze op een rijtje:

Volgens analist Danny Masters, executive chairman bij CoinShares, betekent dat bezitters van Bitcoin niet zenuwachtig worden en hun BTC verkopen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik ben verrast door Bitcoin. Eerder reageerde de prijs altijd op negatieve berichten. Of het nu Mt.Gox was, het verbod van bitcoin handel in China of de hack van Bitfinex. Daardoor is mijn blik op de markt op de korte termijn veranderd van neutraal naar positief”[/penci_blockquote]

Vraag versus aanbod

Bovendien hebben diverse bedrijven openlijk verklaard Bitcoin als bedrijfsreserve aan te leggen. Enkele voorbeelden:

Ook partijen zoals Grayscale, Bakkt, CME en LMAX Digital ervaren meer influx van nieuw geld.

We kunnen dus voorzichtig concluderen dat de vraag toeneemt, terwijl het aanbod op beurzen slinkt.

Bovendien blijft het fundament van bitcoin recht overeind staan: de rekenkracht neemt toe en de fondsen die ontwikkelaars gaan stijgen.

Daarnaast lijkt het erop dat de verkoopdruk op de spotmarkt afneemt. Sinds maart staat er 250.000 minder Bitcoin op exchanges. Dat betekent dat er minder verkopers zijn te vinden op de beurzen. En wellicht staan beleggers liever hun BTC en bijbehorende sleutels (seeds) in een kluis (van een derde partij) op.

Analist Willy Woo heeft de grafiek van Glassnode bewerkt, waardoor het verschil nog meer accentueert. De kleurtjes zijn de verschillende beurzen (blauw onderaan is Binance bijvoorbeeld). Hij zegt ook: “De voorraad droogt op, terwijl de vraag toeneemt”.

Is Bitcoin resistent voor FUD? Slecht nieuws beïnvloedt prijs amper

Dat cijfer van Glassnode wordt bevestigt door data van CryptoQuant. Ook zij zien dat er minder crypto naar beurzen vloeit.

Is Bitcoin resistent voor FUD? Slecht nieuws beïnvloedt prijs amper

Kortom, de dipjes die worden veroorzaakt door negatieve nieuwsberichten worden opgekocht door andere partijen. Zo blijft de prijs stijf boven de $10.000 staan. Het is in de geschiedenis van Bitcoin pas 93 dagen voorgekomen dat deze boven $11.500 staat.

Vays

Momenteel nadert de Bitcoin (BTC) prijs de $12.000, maar vlak onder dat niveau moet de koers nog de nodige weerstand overwinnen. Opmerkelijk is dat ‘bear’ Tone Vays, een bekende trader in de scene, een bullish standpunt inneemt.

In een recente video deelt hij zijn analyse over zijn spotprijs, waarbij hij inzoomt op de dag – en weekgrafiek.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zodra we deze week gaan sluiten boven de $12.000 grens, dan is dat een zéér bullish signaal. Dat is de hoogste weeksluiting sinds 8 januari 2018, bijna drie jaar geleden. Wow! Alles ziet er goed uit: dag – en weekgrafiek, ongelooflijk.”[/penci_blockquote]

Ook Josh Rager ziet positieve tekenen op de grafieken. Het niveau $11.900 blijft cruciaal. Gaat de koers daar doorheen?

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...