Bitcoin (BTC) Update: Wanneer breekt de grens van $12.000?

735 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven rond $11.400. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin update

De afgelopen week heeft de koers van Bitcoin weer een interessante beweging gemaakt. Op dit moment zetten we de consolidatie voort bij een belangrijke en sterke support zone ($11.200-$11.400).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voldoende bullish volume zal dit level nog in stand gaan houden, en wellicht zorgen voor een sprong omhoog. Al lijkt het doorbreken van de weerstand een tijd te kunnen duren.

Al met al begint de koers weer wat onrustiger te worden, en kan de consolidatie ineens omslaan tot een flinke uitbraak.

Met momenteel hoogstwaarschijnlijk een lichte bias richting een dip. Maar een test van $12.000 zou niet onverwacht komen en wellicht wederom de volgende stap zijn. Tot nu toe wist de koers niet lang boven die grens te blijven.

Met het uitbreken boven de $12.000 leek het er even op dat de koers van Bitcoin eindelijk de weg naar boven ging vervolgen.

Daggrafiek

Als we daarbij de daggrafiek van Bitcoin bekijken zien we een zeer sterke support zone waar de koers telkens op terug valt maar zich ook staande weet te houden. Deze zone rond $11.200 en $11.400 is sterk genoeg om dips op te vangen. Het breken van dit level kan een grote dip inluiden.

Bitcoin (BTC) Update: Wanneer breekt de grens van $12.000?
Bitcoin daily chart 27 augustus 2020

Het breken van de huidige support zone kan een val richting $10.000 in gang zetten waarbij dit level gezien wordt als zeer sterk. Het ziet er naar uit dat de koers boven de $11.000 zal blijven consolideren en vanuit daar een nieuwe beweging gaat maken.

4-uurgrafiek

Als we wat inzoomen en de 4-uurgrafiek bekijken zien we dat de koers moeite heeft met het omhoog pushen.

De prijsactie wordt steeds slechter wat kan betekenen dat we op korte termijn een dip kunnen gaan zien. Die dip heeft als eerste belangrijke tussenstop de grens van $10.000.

Bitcoin (BTC) Update: Wanneer breekt de grens van $12.000?
Bitcoin 4h chart 27 augustus 2020

Mocht de koers toch verder naar beneden kelderen dan kunnen we prijzen laag in de $8.000 zien maar dat is nog aardig ver vooruit kijken. Een stijging zal wederom de $12.000 gaan testen. Al lijkt consolidatie momenteel de meest logische stap voor de koers van Bitcoin.

Bitcoin in euro’s: