Bitcoin (BTC) Update: Koers door $16.000, tijd voor nieuwe all time high?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven boven $16.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Koers Update

Het ziet er goed uit voor de koers van Bitcoin. Met een doorlopend stijgend beeld zien we langzaamaan dat de koers stappen maakt richting de vorige all time high (ATH) rond $20.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gezien de stabiele stijging wordt dat beeld steeds realistischer en kunnen we binnen afzienbare tijd weer nieuwe hoogten gaan bereiken. Met daarmee een steeds lastig wordende vorm van technische analyse.

Met een prijs in nieuw en onbekend terrein hebben we namelijk weinig houvast. En wordt het voorspellen aan de hand van oudere data waaronder support en weerstand onmogelijk. Gelukkig zitten we nog in een gebied wat ondanks dat het niet heel vaak bezocht is er nog plekken zijn voor houvast. Maar mochten we daaruit stijgen, dan wordt het afwachten, waar de koers reacties zal geven.

Bitcoin maandgrafiek

Om nu echt weerstanden te bekijken moeten we een flink stuk gaan uitzoomen en bied de maandgrafiek van Bitcoin ons de meeste informatie. Hierin kunnen we enigszins zien welke plekken veel weerstand hebben geboden en waar de bulls het hebben laten afweten. En zelfs daarop zien we eigenlijk nog maar twee grote key levels. Dat is de weerstand rond $17.000 en rond $20.000.

Uiteraard liggen daartussen ook kleine punten om op te letten, maar gezien de huidige stijging van Bitcoin en de vaart waarmee we door alle weerstanden heen knallen zijn dit de grootste punten om in de gaten te houden. En de punten welke de meeste weerstand zullen gaan bieden. Wat we kunnen verwachten? Lastig te zeggen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers door $16.000, tijd voor nieuwe all time high?
Bitcoin maandgrafiek 12 november 2020

Voorheen zagen we een flinke reactie rond deze prijs met vooral een enorme druk naar beneden. We zien dit veel minder en de stijging lijkt een heel stuk stabieler dan voorheen. Mocht dit toch een stuk terugtrekken, dan is de prijs rond $14.000 sterk genoeg om flinke klappen op te vangen. Daar kunnen we ook de echt sterke support vinden.

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Al met al ziet het er bullish uit, met een lastig te voorspellen beweging op korte termijn. Maar op langer termijn ligt een test van $17.000 op de loer. Met hoogstwaarschijnlijk een flinke reactie, wat zowel omhoog als omlaag kan zijn. De huidige beweging doet vermoedend at dit een stijging zal zijn.

En dan? Een stijging door $17.000 kan al snel de echte stap richting een nieuwe all time high zijn. Met een test van $20.000 op de loer en genoeg bullish momentum om door te stijgen. Mocht dit gebeuren dan komen we in uncharted gebied en wordt het naar mijn inziens veel koffiedik kijken. Waar gaan support en weerstand liggen is een goede vraag. Een leuke en spannende tijd!