Bitcoin Update: alle ogen gericht op $25.000 na koersdaling van 9%

Bitcoin Update: alle ogen gericht op $25.000 na koersdaling van 9%

Na weken van zijwaartse prijsactie heeft bitcoin deze week zijn nieuwe richting bepaald. Door de koersdaling van 9% in de afgelopen week zijn alle ogen nu gericht op het belangrijke supportgebied rond $25.000. Is dit de ideale plek voor bitcoin om support te vinden en vervolgens zijn uptrend te hervatten?

De bitcoin koers staat momenteel op 26,789.66USD. We bespreken de recente ontwikkelingen aan de hand van de dag- en 2 uurgrafiek en blikken natuurlijk vooruit!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na weken van zijwaartse prijsactie heeft bitcoin inmiddels een duidelijke richting gekozen. Door de koersdaling van de afgelopen dagen zijn we onder het supportgebied rond $28.000 uitgekomen en zijn we op de lagere tijdsbestekken neerwaarts uitgebroken uit de wekenlange prijsrange $27.200 - $29.900.

De lagere tijdsbestekken, waarover straks meer, laten unaniem een bearish beeld zien. De bullish argumenten die nog te vinden zijn, treffen we op de hogere tijdsbestekken, of het op korte termijn terugwinnen van belangrijke prijsniveaus op de lagere tijdsbestekken (eerste teken van kracht).

Laten we snel de bullish-argumenten op dit hoge tijdsbestek bespreken:

We handelen nog altijd boven het belangrijke supportgebied rond $25.000, waar prijsactie eerder weerstand ondervond. Het lijkt er sterk op dat bitcoin ergens in de komende dagen het supportgebied $25.000 zal gaan testen.

Om de bullish argumenten op dit hoge tijdsbestek in leven te houden willen we hier een bounce zien en voortzetting van de opwaartse trend daarna. Vergelijkbaar met hetgeen we gezien hebben half februari tot half maart, zie zwarte ster in grafiek.

Daarnaast zien we dat de 200 EMA redelijk samenvloeit met ons supportgebied rond $24.700, voor extra trendsupport mocht bitcoin inderdaad het gebied rond $25.000 gaan opzoeken.

Daar weer onder bevindt zich de 200 MA rond $22.300, tezamen met het supportgebied rond $21.500, de hoogtepunten van juni-november 2022.

Zoals besproken in de vorige update lijkt het supportgebied $25.000 de meest ideale regio voor prijsactie om naar terug te trekken, te testen als support om vervolgens kracht terug te winnen. De op één na meest ideale plaats is de 200 MA in combinatie met het supportgebied rond $21.500.

De algemene trend die momenteel, op de meeste tijdsbestekken, de voorkeur heeft is bearish. De trend op hoge tijdsbestekken blijft vooralsnog bullish.

Bitcoin koers analyse: prijs zakt met 9% in een week

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

In de vorige update hebben we het uitgebreid gehad over zowel een bullish als een bearish scenario en waren we goed voorbereid op hetgeen wat komen gaat, ongeacht de richting die bitcoin uiteindelijk zou gaan kiezen. Bewust hebben we ervoor gekozen om beide scenario’s uitgebreid te bespreken, want na een periode van zijwaartse prijsactie is de kans op een opwaartse uitbraak uit de prijsrange net zo groot als een neerwaartse uitbraak.

We stelden onze verwachtingen bij aan de hand van onderstaande grafiek. Waarbij we zeiden dat het verliezen van het midden van de prijsrange $28.550 in combinatie met de 200 MA’s een eerste teken was om onze verwachtingen bij te stellen naar licht bearish en overtuigend bearish wanneer we onder de onderkant van de prijsrange $27.200 uit zouden komen.

We zien dat de koers sinds gisteravond iets opleven en mogelijk zouden we de komende dagen nog iets verder omhoog kunnen klimmen voor een bearish retest van voormalig range low $27.200. Een terugkeer in de prijsrange, dus boven de $27.200 zou pas een eerste teken van kracht zijn op dit tijdsbestek.

Bitcoin koers analyse: prijs zakt met 9% in een week

Tot slot kijken we nog even naar de trend sinds het begin van dit jaar. Opvallend is dat sinds we aan het begin van het jaar de 200 MA’s wisten terug te winnen er drie momenten zijn geweest waarbij we tijdelijk onder de 200 MA’s uitkwamen, waarbij dit de vierde keer is.

De eerste keer was half februari waarbij we ongeveer 6 dagen onder de 200 MA’s verbleven en hadden we te maken met een daling van 6% vanaf het verliezen van de 200 MA’s als support. De tweede keer was in maart, toen een iets langere periode van 16 dagen en een daling van 16%. De derde keer was half april, toen 7 dagen en een daling van 7%.

Momenteel handelen we 5 dagen onder de MA’s en dit heeft tot op heden geleidt tot een daling van 9%. Bij voorkeur zouden we zien dat bitcoin binnen enkele dagen de 200 MA’s weet terug te winnen om het verblijf onder de MA’s zo kort mogelijk te houden. Dit lijkt overigens het minst waarschijnlijke scenario.

Waarschijnlijker lijkt het scenario waarbij we, net als in maart, in totaal ongeveer twee weken onder de 200 MA’s verblijven, waarbij we de eerste week nu bijna gehad hebben. Dit betekent ook dat we mogelijk nog een iets diepere correctie kunnen gaan krijgen, bijvoorbeeld richting het belangrijke supportgebied rond $25.000. Dit zou een totale daling betekenen van 13% sinds het verliezen van 200 MA’s.

Bitcoin koers analyse: prijs zakt met 9% in een week

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers analyse: prijs zakt met 9% in een week
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties