Grote daling van bitcoin prijs is slechts nieuws voor handelaren

De prijs van bitcoin daalt vandaag naar een prijs die we bijna twee maanden niet hebben gezien. En dat heeft gevolgen voor handelaren.

De prijssprongen zorgde voor een verbluffende $150 miljoen aan liquidaties in slechts 24 uur. Let op! Het gaat hier om derivaten over alle grote cryptobeurzen. Derivatenhandelaren op bitcoin gingen voro meer dan $50 miljoen het schip in binnen een dag. De daling heeft een schokgolf veroorzaakt in de cryptomarkt.

Met derivaten zoals futures speculeren handelaren op de toekomstige prijs van, in dit geval, bitcoin. Deze scherpe daling heeft de totale marktkapitalisatie van bitcoin tot $510 miljard gebracht en heeft ook invloed gehad op de dominantie van Bitcoin ten opzichte van de altcoins, die nu is gedaald tot 46,3%.

Deze situatie heeft een golf van liquidaties veroorzaakt, met een totaal van ongeveer $150 miljoen aan posities die in één dag zijn geliquideerd, volgens CoinGlass.

Grote daling van bitcoin prijs is slechts nieuws voor handelaren

Bitcoin koers

Bitcoin stond een paar dagen geleden nog rustig rond de $27.500. De prijs begon te dalen na de aankondiging van de Amerikaanse CPI-cijfers, waarbij de inflatie iets minder steeg dan verwacht. Hoewel de prijs van Bitcoin aanvankelijk steeg tot bijna $28.400, bleek dit een korte opleving.

BTC nam vervolgens een steile duik en belandde onder de $27.000. Ondanks een tijdelijke opwaartse correctie, bleef de prijs dalen en bereikte een laagtepunt van $26.100 op Bitstamp eerder vandaag. Hoewel er sindsdien een licht herstel heeft plaatsgevonden, staat Bitcoin nog steeds meer dan 4% lager dan gisteren.

Bitcoin koers in 2023 tot nu toe
Bitcoin koers in 2023 tot nu toe
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...