Bitcoin (BTC) Update: sterke koers breekt omhoog door $13.000

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $13.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Slechts een aantal dagen van consolidatie waren nodig om de koers tot nieuwe hoogtes te brengen. Met flink wat volume knalde de koers gisteren recht door $12.000 naar $13.250. Een zeer sterk beeld wat we enigszins hadden verwacht maar niet zo snel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers werd een handje geholpen door groot nieuws: PayPal opent de deuren voor Bitcoin. De grote betaalverwerker gaat verschillende bitcoin diensten aanbieden.

Met deze beweging zien we weer duidelijk hoe onvoorspelbaar consolidatie kan zijn. En wat voor een reacties een goede uitbraak kan geven. Met deze stijging van ruim $1000 kunnen we concluderen dat de koers door het sterke level van $12.000 is gebroken. En met het positief sluiten van de daggrafiek is de kans op een verdere stijging zeker mogelijk.

Bitcoin daggrafiek

De koers van Bitcoin ziet er momenteel uit als een waar we mee bekend zijn. Sprongen van 10% zijn voor de langere houders van Bitcoin niet gek. En ook nu zien we dat de koers het niet verleerd is. Een hele nette uitbraak uit de consolidatiezone, met wellicht nog meer in het verschiet.

De daggrafiek laat zien hoe mooi de prijs door door de sterke weerstand rondom $12.000 wist te breken. En mede door het flinke wat er mee gepaard ging zien we dat ook $12.500 snel werd gebroken. Het level waar de koers ook al veel weerstand heeft gezien. Omdat we eigenlijk weinig rondom dit level hebben gehangen bleek de nieuwe weerstand pas rond $13.250 te liggen.

Bitcoin (BTC) Update: sterke koers breekt omhoog door $13.000
Bitcoin daggrafiek 22 oktober 2020

Met een huidige prijs rond $13.000 lijkt de koers zich sterk staande te houden na deze flinke stijging. Dus geen gekke terugvallen of fake-outs. Een goed teken en wellicht een opstapje na meer. Maar voorlopig zou het beter zijn als de koers hier tot rust komt om een sterke basis te bouwen.

Een eventueel eerste support gaan we zien op $12.500 en $12.000. Daar waar de koers veel moeite had met doorbreken kunnen we er nu een sterke support verwachten. En na dit soort stijgingen zien we vaak dat de koers zich terugtrekt rond deze zones om daar verder te bouwen voor een nieuwe stijging.

Bij een stijging zal het een spannende periode worden. Met de vorige weerstand tussen $13.000 en $14.000 wordt het afwachten waar we deze nu gaan vinden. Het zal hoogstwaarschijnlijk geen clean doorbraak door $14.000 worden. Mits het volume zo enorm opkrikt dat we parabolische reacties zien. Wat we niet moeten hopen. Een rustige stijging is ten slotte het meest veilig zoals we hebben gezien.

Wat gaat bitcoin doen?

Het ziet er dus goed uit met een gezonde uitbraak richting nieuwe regio’s. Afhankelijk van de beweging tijdens de komende dagen zullen we gaan zien of ze koers zich staande weet te houden. Als de koers zich boven $12.000 staande weet te houden zullen we een zeer sterke basis bouwen. We kunnen voor nu vaststellen dat $10.000 voorlopig niet gezien gaat worden.

Bitcoin prijs in euro’s: