Bitcoin (BTC) Update: sterke koers breekt omhoog door $13.000

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $13.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Slechts een aantal dagen van consolidatie waren nodig om de koers tot nieuwe hoogtes te brengen. Met flink wat volume knalde de koers gisteren recht door $12.000 naar $13.250. Een zeer sterk beeld wat we enigszins hadden verwacht maar niet zo snel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers werd een handje geholpen door groot nieuws: PayPal opent de deuren voor Bitcoin. De grote betaalverwerker gaat verschillende bitcoin diensten aanbieden.

Met deze beweging zien we weer duidelijk hoe onvoorspelbaar consolidatie kan zijn. En wat voor een reacties een goede uitbraak kan geven. Met deze stijging van ruim $1000 kunnen we concluderen dat de koers door het sterke level van $12.000 is gebroken. En met het positief sluiten van de daggrafiek is de kans op een verdere stijging zeker mogelijk.

Bitcoin daggrafiek

De koers van Bitcoin ziet er momenteel uit als een waar we mee bekend zijn. Sprongen van 10% zijn voor de langere houders van Bitcoin niet gek. En ook nu zien we dat de koers het niet verleerd is. Een hele nette uitbraak uit de consolidatiezone, met wellicht nog meer in het verschiet.

De daggrafiek laat zien hoe mooi de prijs door door de sterke weerstand rondom $12.000 wist te breken. En mede door het flinke wat er mee gepaard ging zien we dat ook $12.500 snel werd gebroken. Het level waar de koers ook al veel weerstand heeft gezien. Omdat we eigenlijk weinig rondom dit level hebben gehangen bleek de nieuwe weerstand pas rond $13.250 te liggen.

Bitcoin (BTC) Update: sterke koers breekt omhoog door $13.000
Bitcoin daggrafiek 22 oktober 2020

Met een huidige prijs rond $13.000 lijkt de koers zich sterk staande te houden na deze flinke stijging. Dus geen gekke terugvallen of fake-outs. Een goed teken en wellicht een opstapje na meer. Maar voorlopig zou het beter zijn als de koers hier tot rust komt om een sterke basis te bouwen.

Een eventueel eerste support gaan we zien op $12.500 en $12.000. Daar waar de koers veel moeite had met doorbreken kunnen we er nu een sterke support verwachten. En na dit soort stijgingen zien we vaak dat de koers zich terugtrekt rond deze zones om daar verder te bouwen voor een nieuwe stijging.

Bij een stijging zal het een spannende periode worden. Met de vorige weerstand tussen $13.000 en $14.000 wordt het afwachten waar we deze nu gaan vinden. Het zal hoogstwaarschijnlijk geen clean doorbraak door $14.000 worden. Mits het volume zo enorm opkrikt dat we parabolische reacties zien. Wat we niet moeten hopen. Een rustige stijging is ten slotte het meest veilig zoals we hebben gezien.

Wat gaat bitcoin doen?

Het ziet er dus goed uit met een gezonde uitbraak richting nieuwe regio’s. Afhankelijk van de beweging tijdens de komende dagen zullen we gaan zien of ze koers zich staande weet te houden. Als de koers zich boven $12.000 staande weet te houden zullen we een zeer sterke basis bouwen. We kunnen voor nu vaststellen dat $10.000 voorlopig niet gezien gaat worden.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
BitcoinTechnische Analyse

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin koers verwachting Nieuws
Bitcoin prijs schiet door $44.000

De prijs van bitcoin is vandaag door de $44.000 geschoten. Dat is het hoogste punt...

Bitcoin
Phoenix is eerste beursgenoteerde bitcoin miner in Midden-Oosten

Mining bedrijf Phoenix Group is beursgenoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX). Daarmee is...

Bitcoin
88% van alle bitcoin staat weer op winst

Bitcoin staat op deze Sinterklaasdag weer boven de $42.000. De afgelopen 24 uur steeg het...

Bitcoin
Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency's betalen. De stad maakte...

Nieuws
Tether Behaalt Meer Dan $1,1 Miljard Winst Uit Bitcoin Bezittingen

Tether boekt meer dan $1,1 miljard winst uit bitcoininvesteringen, vergroting van zijn BTC-voorraad met strategische...

Lees meer