Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord

Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

De bitcoin (BTC) uitbraak heeft zoals voorspeld plaatsgevonden aan het einde van deze week. Voor diegene die de update van afgelopen maandag gelezen heeft, kwam dit niet als een verrassing. Gaat bitcoin dit weekend een nieuw all-time-high neerzetten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Het beloofd een spannend weekeinde te worden. Wanneer we naar onderstaande weekgrafiek kijken zien we dat de koers door de uitbraak in een belangrijk weerstandsgebied terecht is gekomen. Het meest bullish scenario is wanneer bitcoin de week weet af te sluiten boven het weerstandsgebied en dus dit weekend nog een nieuw all-time-high boven de $61.860 neerzet.

Dit zou de weg vrij maken voor verdere prijsontdekking de komende week. Bij een weeksluiting in het weerstandsgebied blijven we voorzichtig bullish. Het meest bearish scenario zou een weeksluiting onder het weerstadsgebied zijn.

Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de update van afgelopen maandag hebben we het gehad over de stijgende driehoek. Dergelijke voorzettingspatronen breken meestal uit rond de 70% van het totale patroon. In de grafiek hieronder zien we dat bitcoin vanmorgen op een paar uur na, exact op 70% van het totale patroon opwaarts is uitgebroken uit de driehoek. Het heroveren van de 12 EMA afgelopen donderdag was de aanloop naar de uitbraak van vanmorgen. Op dit moment is bitcoin nog geen 2% verwijderd van een nieuw all-time-high.

De uitbraak betekent ook dat bitcoin er eindelijk in geslaagd is om een higher high neer te zetten. Binnen de stijgende driehoek werden al higher lows gevormd. Dit betekent dat we op dit tijdsbestek eindelijk een definitieve markstructuurwijziging hebben van bearish naar bullish. Dit maakt de kans op een nieuw hoogtepunt de komende dagen zeer reëel.

We zien nog geen overtuigende volumepiek op de daggrafiek, maar de dag is nog jong. We gaan kijken of we de volumepiek, die bij een dergelijke uitbraak hoort, wel terug vinden op de 4 uurs grafiek.

Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord

4-uurgrafiek

De 200 MA en 200 EMA laten maar weer eens zien hoe belangrijk deze voortschrijdende gemiddelden zijn op dit tijdsbestek. Aan de hand van de 200 EMA hebben we de afgelopen weken al een aantal keer een lokale bodems kunnen vaststellen (zie zwarte pijlen). Na het vormen van een lokale bodem begint bitcoin aan een sterke uptrend met koersstijgingen van 20% tot 40% in de dagen erna. Als we komende weken een vergelijkbaar scenario gaan zien betekent dit een koers van $66.500 bij 20% en $77.500 bij 40% stijging.

Op het moment van de uitbraak zien we op dit tijdsbestek wel duidelijk een piek in handelsvolume. De komende uren zullen we moeten zien of het handelsvolume blijft stijgen en dit bitcoin naar een nieuw all-time-high brengt. Een lichte daling en een bullish retest van de weerstandslijn $59.9000 behoort ook tot de mogelijke scenario’s.

Voor dit tijdsbestek geldt, net als op de daggrafiek, dat we door de uitbraak van vanmorgen handelen binnen een bullish markstructuur. Verdere koersstijgingen de komende dagen ligt hierdoor het meest voor de hand.

Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin (BTC). Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin (BTC) Analyse: op jacht naar een prijsrecord
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties