Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?

Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Zoals verwacht zet bitcoin zijn neerwaartse trend voort richting het belangrijke supportgebied van $30.000. Kunnen de bulls voorkomen dat dit supportgebied voor de zesde keer in twee maanden getest gaat worden?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken en bespreken de gevolgen van het opnieuw testen van rage low.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Er zijn geen bullish argumenten te vinden wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek. We begeven ons in een bearish markstructuur en bitcoin zet zijn neerwaartse trend voort. Het enige lichtpuntje is eigenlijk dat we ons nog altijd in de prijsrange $30.000 - $40.000 begeven.

Waar we eerst na het bereiken van range low in korte tijd terug omhoog schoten naar range high, zien we dat bitcoin de laatste weken niet verder komt dan het midden van de range. De afgelopen twee weken zien we de koers consequent lower highs en lower lows maken, de trend is duidelijk neerwaarts. Er is eigenlijk geen reden om niet te verwachten dat deze trend aanhoudt en we de komende dagen opnieuw range low ($30.000) zullen gaan testen.

Maar wat betekent het wanneer bitcoin opnieuw het supportgebied $30.000 gaat testen? Het zal voor de zesde keer zijn in de afgelopen twee maanden dat de koers dit belangrijke supportgebied gaat testen. Maar wie is er bereidt om voor de vierde, vijfde of zesde keer rond dit prijsniveau in te stappen?

Minder en minder mensen zullen bereidt zijn om rond dit prijsniveau in te stappen, want zij weten dat de kans dat het supportgebied verloren gaat naarmate het vaker getest wordt groter en groter wordt. Het bewijs zien we de afgelopen weken al in de grafieken terug, na het bereiken van range low wordt de bounce steeds minder sterk en komt de koers de laatste keren niet eens verder dan de midden van de range.

Om te voorkomen dat het supportgebied $30.000 voor de zesde keer getest gaat worden zullen we nu snel een bounce van betekenis moeten gaan zien. Een sterke bounce die ons bij voorkeur een higher high geeft boven de recente high van $34.700. Hoe groot die kans is bekijken we op de lagere tijdsbestekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Terwijl bitcoin zijn neerwaartse trend van lower highs en lower lows voortzet, proberen de Bulls met man en macht ergens rond de huidige koers support te vinden, voordat het te laat is en het belangrijke supportgebied van $30.000 opnieuw wordt bereikt.

Gisteren hebben we de koers vanaf de $31.000 zien bouncen, net als de pogingen hiervoor heeft dit ons maar weinig gebracht. De vraag is dan ook of we nog een sterke bounce omhoog krijgen voordat de koers het supportgebied van $30.000 bereikt. Er zijn eigenlijk geen argumenten te vinden die duiden op een aanstaande bounce van betekenis. Dit is de keren hiervoor ook niet gelukt en waarom zou het dit keer ineens anders zijn? Het meest logische is om een beweging richting de $30.000 te verwachten en wees aangenaam verrast wanneer dit niet gebeurt.

Als we in plaats van het voorgaande bearish scenario zien dat koersontwikkelingen leiden tot een breuk in de huidige markstructuur en/of het terugvorderen van belangrijke prijsniveaus, dan kunnen we zeggen dat kracht is getoond en het deze keer wel anders is. Hiervoor is het meest belangrijke nog altijd het terugwinnen van de beide 200 MA’s die zich rond $34.500 bevinden.

Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?
Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Inmiddels kunnen we vaststellen dat we ook op dit tijdsbestek te maken hebben met een bearish marktstructuur. Waar we eerst te maken hadden met consolidatie en de beide 200 MA’s nog neutraal waren is dit niet langer het geval. Sinds een paar dagen zien we de MA’s duidelijk naar beneden afbuigen en zijn we van een zijwaartse trend nu in een neerwaartse trend terechtgekomen. Laten we voor eventuele bounce omhoog met name kijken naar de 200 MA’s rond $32.750. Ze zullen waarschijnlijk als weerstand fungeren en de kans is groot dat we bij een bounce omhoog hier een bearish retest gaan zien.

Bitcoin Update: blijft de prijs boven $30.000 ?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties