Bitcoin (BTC): Blijven we boven de grens van $9.700?

Bitcoin (BTC): Blijven we boven de grens van $9.700?

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven boven de grens van $9.700. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek zitten we op dit moment tegen de resistance aan. De afgelopen wekelijkse candleclose laat zien dat we meer verkoopdruk dan koopdruk hebben. Dit kun je goed zien aan de grote wick aan de bovenzijde van de candle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De wekelijkse candle van deze week kan dat bevestigen. Op dit moment zijn we op het wekelijkse tijdsframe aan het consolideren tegen resistance. We wachten daarom op een grote move.

Bitcoin (BTC): Blijven we boven de grens van $9.700?

Daggrafiek

Als we op de daggrafiek gaan kijken zien we dat we nog altijd bullish zijn. We vormen een ascending triangle en dat is een bullish patroon. Daarnaast is de bullish structuur nog altijd in stand en traden we nog altijd boven de 100MA en de 200MA.

Dit is een bullish fenomeen dat de kracht van de (up)trend laat zien. Op dit moment zijn we nog steeds aan het rangen en aan het consolideren.

De trendlijn van de ascending triangle is belangrijk om in de gaten te houden. Zo lang we die behouden is de kans groot dat we op korte termijn een grote beweging omhoog gaan zien. Breken we de trendlijn is de kans groot dat we veel momentum omlaag krijgen, waardoor we mogelijk de range low rond $8.542 gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC): Blijven we boven de grens van $9.700?

4-uurgrafiek

Als we verder inzoomen naar de 4-uurgrafiek zien we dat we na de recentelijke grote daling bij $10.389 mooi support hebben gevonden op het zogenaamde ‘equilibrium’ (midden) van de range, in combinatie met het .618 fibonacci retracement level.

Op dit moment zijn we licht omhoog aan het bewegen, netjes binnen de ascending triangle waar we al eerder over spraken.

De kans is groot dat we op korte termijn opnieuw de fibonacci retracement levels op gaan zoeken en het is niet onwaarschijnlijk dat we daar resistance gaan ondervinden. Mochten we daar een afwijzing zien gaan we wellicht een beweging omlaag maken richting de recente lows op $9.377 en het equilibrium van de range.

Het is belangrijk dat we daar support gaan vinden, zodat we de marktstructuur kunnen behouden.

Bitcoin (BTC): Blijven we boven de grens van $9.700?

Wat gaat bitcoin doen?

Kortom, mocht je op dit moment geen Bitcoinpositie hebben is het verstandig om nu even geen nieuwe posities te openen. Bitcoin moet eerst duidelijk een kant kiezen voordat je op zoek kan gaan naar veilige entries.

Puur kijkend naar de prijsactie en de sterk afnemende volatiliteit en volume is het zeer waarschijnlijk dat we op korte termijn een zeer grote move kunnen verwachten.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan hier om ons telegram kanaal te joinen!

De bitcoin koers in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties