Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000

Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000

Er is een hoop gebeurd in de afgelopen 24 uur. De bitcoin koers ging met -4.25% onderuit en we handelen momenteel weer ruim onder de $17.000 grens. Dit betekent dat we onze bullish verwachtingen voorlopig aan de kant kunnen zetten, maar voor hoelang?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,759.15USD. We bespreken de belangrijkste supportlevels onder ons en het moment waarop we bereid zijn onze bearish verwachtingen weer voorzichtig bullish bij te stellen.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de vorige update hebben we de bullish argumenten besproken die het voor ons rechtvaardigden een long positie in te nemen. De bullish argumenten waren het heroveren van sterke dynamische weerstand (200 EMA) in combinatie met het feit dat we te maken hadden met een bullish marktstructuur.

Deze bullish argumenten hebben uiteindelijk het minimale resultaat opgeleverd. Een stijging van slechts 6.4% tot aan ons eerste weerstandsgebied vlak onder voormalig range low $18.600. De laatste keer dat we erin slaagden boven de 200 MA’s uit te komen was eind oktober. Dit leidde toen tot een stijging van 11% en duurde ons verblijf boven de MA’s een stuk langer, zie gele vlakken. Dit is nog maar eens een bevestiging dat het einde van de barmarkt echt nog ver weg is.

Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000

Precies de argumenten die ons een week geleden voorzichtig bullish maakten, zijn nu onze invalidatiemomenten. De bullish markstructuur is bearish doorbroken, we handelen weer onder de dynamische weerstand van de 200 MA’s en we zijn teruggekeerd in de prijsrange $15.600 - $17.000.

Dit betekent dat we conform onze prijsrange analyse ons verblijf boven de range zien als slechts een tijdelijke afwijking. We houden er nu sterk rekening mee dat we op zijn minst het midden van de prijsrange $16.300 opnieuw zullen gaan testen en mogelijk zelfs de onderkant van de prijsrange $15.600.

Wanneer we erin slagen weer boven de prijsrange $17.000 in combinatie met het heroveren van de 200 EMA, is het moment waarop we bereid zijn onze bearish verwachtingen weer voorzichtig bullish bij te stellen.

Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties