Bitcoin koers blijft steken rond $17.000

Bitcoin koers blijft steken rond $17.000

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 0.85% gestegen en is nog altijd in gevecht met het weerstandsgebied $16.900 - $17.000. Weten we dit weekend eindelijk door weerstand heen te breken of doen we eerst een stapje terug?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,947.14USD. We zien op de lagere tijdsbestekken voorzichtige tekenen van kracht en bespreken ons plan van aanpak voor de komende dagen!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De meeste van jullie zullen al weten met welke vraag we deze update beginnen en horen waarschijnlijk het antwoord ook al door hun hoofd horen spoken; Is er iets significant veranderd als we naar onderstaande daggrafiek kijken?

Het antwoord is ‘nee’ er is niets veranderd. De algehele trend op dit hoge tijdsbestek is nog altijd neerwaarts en we handelen nog altijd onder de vijfmaandenlange prijsrange $18.600 - $22.500. De zijwaartse prijsactie van de afgelopen dagen met koersschommelingen van slechts 2% veranderd hier natuurlijk niets aan.

Met het voorgaande in ons achterhoofd zullen we onze verwachtingen/veronderstellingen verder gaan finetunen aan de hand van de lagere tijdsbestekken, want hier zien we de eerste voorzichtige bullish argumenten ontstaan.

Dit doe we dus met de wetenschap dat de algehele grotere trend nog altijd bearish is, dus we verwachten op de eerste plaats geen wonderen en zorgen er op de tweede plaats voor dat we ons risico tot het minimum beperken. Voor get geval dat de grotere trend de komende week de situatie toch weer volledig naar zich toe trekt.

Bitcoin koers blijft steken rond $17.000

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Bitcoin worstelt nog altijd met het rode weerstandsgebied $16.900 - $17.000, zoals besproken in de vorige update. Met als enige verschil dat we er inmiddels wel in geslaagd zijn de eerste 4 uurskaarsen te sluiten boven de 200 MA’s.

Zoals zojuist besproken bij de daggrafiek verwachtten we geen wonderen. We weten dat de grotere trend nog altijd neerwaarts is en dat de laatste keer dat we erin slaagde boven de range ($17.000) uit te komen en boven de 200 MA’s handelden, slechts resulteerde in een plus van 8%.

Bitcoin koers blijft steken rond $17.000

Maar stel nou dat het dit keer wel anders is en de huidige opwaartse trend op de lagere tijdsbestekken langer aanhoudt en we daadwerkelijk weten terug te keren in de grote prijsrange $18.600 - $22.500 (zie daggrafiek), dan zij wij niet diegene die aan de zijlijn willen gaan toekijken.

Er zijn twee scenario’s die we in de gaten houden voor een mogelijke long positie:
1. We weten door het weerstandsgebied $16.900 - $17.000 heen te breken.
2. We zien dit weekend eerst nog een kleine beweging (-075%) naar beneden om de hoogste koers van maandag $16.799 te gaan testen in combinatie met de diagonale trend supportlijn (zwarte stippellijn).

Voor beide scenario’s geldt dat we een strakke stoploss hanteren vlak onder de wick van vrijdag (zie ronde lijn). Waarbij de openingskoers van begin van de week $16.617 een prima optie is. In geval van scenario 1 betekent dit een stoploss van -2.25% en in geval van scenario 2 slechts -1.1%.

In de volgende update bekijken we of en welke van de twee scenario’s zich heeft uitgespeeld en staan we stil bij onze prijsdoelen waar we mogelijk een deel winst gaan nemen.

Bitcoin koers blijft steken rond $17.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin koers blijft steken rond $17.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties