Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900

Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900

Bitcoin is het nieuwe jaar voorzichtig positief begonnen met drie (licht) groene dagen op rij. De bitcoin koers is vandaag met 1.64% gestegen en is volop in gevecht met weerstand rond $16.900. Weet bitcoin zijn voorzichtige uptrend de komende dagen voort te zetten?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,832.94USD. Voordat we inzoomen op recente prijsactie beginnen we met een vooruitblik op 2023.

Vooruitblik bitcoin (BTC) 2023

We beginnen deze update met een vooruitblik op 2023 aan de hand van onderstaande daggrafiek. Wanneer we naar de daggrafiek kijken zijn er op dit moment nog geen bullish argumenten te vinden en ook zijn er nog geen signalen die duidden op een aanstaande bodem voor bitcoin.

We handelen tenslotte nog altijd onder de 200 MA’s op dit hoge tijdsbestek. Het feit dat beide MA’s nog altijd sterk naar beneden hellen is een van de bevestigingen dat de huidige neerwaartse trend nog volledig in tact is.

Dit betekent dat we net als het afgelopen jaar, ook dit jaar onze focus licht bij het beschermen van ons vermogen. Op deze manier zorgen we ervoor dat op het moment dat bitcoin daadwerkelijk zijn bodem gevonden heeft, wij in staat zijn hier bij aanvang van de nieuwe bullmarkt maximaal van te kunnen profiteren.

Vooruitblikken zonder dat argumenten op basis van technische analyses dit onderbouwen blijft natuurlijk speculatief. Maar gezien alle omstandigheden op de cryptomarkt en macro-economisch lijkt het niet heel waarschijnlijk dat bitcoin op dit moment al zijn bodem aan het vormen is.

Een situatie zoals we die ook gezien hebben in de bearmarkt van 2018/2019 (zie groene cirkel), waarbij na een lange periode van zijwaartse prijsactie er nog één flinke daling volgt is niet ondenkbaar.

Wij houden in ieder geval rekening met een scenario waarbij bitcoin ergens tussen de $10.000 en $13.000 (zie grijze box) zijn bodem zal gaan vormen en dat dit proces tergend langzaam zal gaan. Denk aan maandenlange zijwaartse prijsactie wat eigenlijk ook een vorm van een shakeout is. Het is tenslotte niet heel boeiend of interessant, traders hebben prijsactie nodig om überhaupt te kunnen traden en zal er veel minder aandacht zijn voor bitcoin.

Maar ook gedurende de huidige langste bearmarkt ooit komen er momenten waarop bitcoin (tijdelijk) zijn weg omhoog weet te vinden. Bijvoorbeeld op het moment dat we erin slagen de 200 MA’s rond $20.000 terug te winnen.

We houden de ontwikkelingen ook dit jaar goed in de gaten met op iedere woensdag en zaterdag een Bitcoin Update.

Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Terug naar de orde van de dag en de verwachtingen voor de komende dagen aan de hand van de 4 uurgrafiek. Bitcoin is het nieuwe jaar voorzichtig positief begonnen met drie licht groene dagen op rij.

De eerste uitdaging voor bitcoin is om door de trendweerstand van de 200 MA’s heen te breken in combinatie met een uitbraak uit de prijsrange en dit gevecht is al de hele dag gaande. Wanneer we hier vandaag of morgen met succes doorheen weten te breken kijken we naar de volgende weerstandsniveaus rond $17.500 en $18.600 (voormalig range low van vijf maanden lange prijsrange).

Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900

Zolang we in staat zijn om boven de hoogste koers van afgelopen maandag $16.799 te blijven is verdere stijging richting $17.500 in de komende dagen aannemelijk en mogelijk zelfs het testen van voormalig range low $18.600. Maar dit gaan we de komende dagen stap voor stap in de gaten houden.

Wanneer we onder de openingskoers van deze week $16.617 uitkomen en onder de openingskoers van dit jaar $16.541 ligt een daling richting het midden van de huidige prijsrange $16.300 voor de hand en zullen we in de gaten moeten houden hoe de koers bij een volgende test van mid-range zal reageren.

Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers in gevecht met weerstand rond $16.900
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties