Bitcoin koers analyse: prijs zakt terug richting $42.000

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

De bitcoin koers doet de afgelopen dagen een stapje terug en nadert belangrijke support. Dit biedt zeker kansen. Hoe? Dat laten we zien aan de hand van een trade plan voor de komende week.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. In deze update bespreken we de belangrijke prijsniveaus rond $40.000 (suppoort) en $47.000 (weerstand) en hoe we binnen dit speelveld toch nog een mooie trade kunnen maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de vorige update hebben we besproken dat we alleen op de weekgrafiek nog te maken hebben met een bearish markstructuur. Conform die trend houden we er rekening mee dat de recente ontwikkelingen ons naar alle waarschijnlijkheid een lower high zal gaan opleveren.

We hebben op de daggrafiek het gebied rond $47.000 in combinatie met de 200 EMA en de 200 MA hier weer vlak boven (paarse !), bestempeld als ideale plek voor bitcoin om zijn lower high op de weekgrafiek te gaan vormen. Afgelopen donderdag kwamen we akelig dichtbij en op slechts 2% na hebben we dit gebied (nog) niet weten aan te tikken.

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

De afgelopen dagen zien we de koers een stapje terug doen en is bitcoin mogelijk op weg richting het gebied rond $40.000, om deze als support te gaan testen. Vlak boven / rond het gebied $40.000 - $41.0000 vinden we ook de nodige support terug op de 4 uurgrafiek, waarover straks meer.

Voor een voortzetting van de recent ingezette uptrend is het van groot belang dat we niet onder het supportgebied $40.000 uit gaan komen. Aan de bovenkant hebben we het gebied rond $47.000, waar we, mochten we hier de komende week gaan komen, flinke weerstand kunnen verwachten.

Mocht bitcoin erin slagen om ook het gebied $47.000 en de 200 MA’s terug te winnen zou dit een grote overwinning zijn van de Bulls en kunnen we ons gaan richten op de volgende weerstandsgebieden rond $53.000, $59.000 en weer op prijsontdekking. Maar zover is het nog niet en tegen die tijd dat we weerstand naderen zullen we hier wat langer bij stil staan.

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Vanaf het moment dat we op 16 november de 200 MA’s kwijtraakte als support hebben we onze mentaliteit hierop aangepast. Van een bullish mindset waarin we uitgingen van koersstijgingen naar een bearish mindset waarin we er vanuit gingen dat de nieuwe neerwaartse trend zou aanhouden totdat recente ontwikkelingen ons een goede reden zou geven dat er daadwerkelijk iets veranderd zou zijn.

80 dagen later en na een correctie van circa 45% kregen we op 4 februari eindelijk een echte teken van kracht die ons vertelde dat het dit keer anders zou kunnen zijn. Hetgeen we als kracht bestempelde was het ombuigen van de bearish trend in combinatie met het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus, namelijk het gebied $40.000 en de beide 200 MA’s.

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

In de afgelopen week handelden we ruim boven deze belangrijke prijsniveaus, maar bitcoin lijkt deze nu op korte termijn als support te willen gaan testen en dit biedt ons een mooie kans op een goede trade setup die ik straks met jullie ga delen.

Het mooi van een trade plan op basis van de 200 MA’s is tweedelig. Ten eerste wanneer het goed uitpakt is de beloning (reward) groot. Ten tweede als het misgaat zie je al vrij snel dat het trade plan zoals je die voor ogen had ongeldig wordt verklaard. Dit is namelijk het moment waarop we de 200 MA’s als support kwijtraken. Dit gebeurd al binnen 5% - 10% en hiermee is het risico beperkt.

In het afgelopen jaar zijn er drie momenten geweest waarop er een flinke uptrend volgde nadat we de MA’s wisten terug te winnen. De eerste keer eind januari 2021 leverde in de weken erna een stijging op van ruim 100%. De tweede keer was dit 57% en de derde keer circa 56% in de weken nadat de MA’s werden terug gevorderd.

Zet dit af tegen de twee keer dat het fout ging waarbij we een verlies hebben moeten accepteren van 5% tot 10% dan lijkt mij het trade plan dat we nu gaan maken meer dan de moeite waard!

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

Trade plan voor de komende week

Hieronder het trade plan voor de komende week waarbij we kunnen instappen rond de 200 EMA (tussen de $41.000 en $42.000). We plaatsen een stoploss vlak onder de 200 MA ($39.500) voor een maximaal verlies van 5% mocht het fout gaan.

Prijsdoel voor de komende week is in eerste instantie de te verwachte weerstand rond $47.000. $46.750 zou een logisch prijsniveau kunnen zijn om (deels) winst te nemen. Dit is een winst van ruim 12%, maar nog niet de eerdere genoemde 50% tot 100%,. Dat klopt, we gaan voor de komende week uit van een realistisch plan.

Afhankelijk van hoe de koers reageert wanneer we het gebied $47.000 naderen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen voor de helft winst te nemen en de andere elft te laten staan voor hogere targets.

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers analyse:  prijs zakt terug richting $42.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties