Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Na negen rode weken op rij is de kans groot dat we komende week eindelijk weer eens een groene week gaan krijgen voor bitcoin. De S&P 500 heeft in de afgelopen dagen al het nodige herstel laten zien, tot nu toe weet bitcoin hier niet in mee te gaan en beweegt nog altijd zijwaarts.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken in deze uitgebreide update waarom we rekening houden met het ergste scenario voor de middellange termijn, maar sluiten af met een interessante long setup voor de korte termijn!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek 

Wanneer we kijken naar de koersontwikkelingen van de laatste zeven maanden is er geen enkele manier om naar de grafiek te kijken en ook maar een beetje bullish te zijn. Het is onmogelijk, er is geen enkel bullish argument te vinden. Je kunt allerlei indicatoren erop lossen laten (RSI, MA’s, bollinger bands of wat dan ook) om een argument te vinden dat een revarsal aanstaande is, maar dit is slechts hoop!

Het is overduidelijk welke richting we op gaan en dit is de rechter onderhoek, net zolang totdat bitcoin erin slaagt de richting om te draaien naar de rechter bovenhoek. De reden dat we hier bij stil staan heeft alles te maken met de juiste mindset bij de huidige marktsituatie.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

De juiste mindset bij de huidige bearmarkt is; ga uit van het ergste waarbij we uitgaan van een verdere daling in de komende periode richting de rechter onderhoek. Wanneer dit ergste scenario niet plaatsvindt is dit alleen maar mooi meegenomen en zullen we onze verwachtingen hier tijdig op aanpassen.

Waarom we uitgaan van extreme scenario’s is goed terug te zien in onderstaande grafiek. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat we na een stijging van ruim 300% begin 2019, we met 72% zouden terugvallen naar $3.800 in maart 20202 (coronadip)? Om vervolgens in de maanden erna met 1.653% te stijgen naar een nieuw all-time-high? Niemand! We houden rekening met extreme scenario’s en passen onze mindset pas aan als koersontwikkelingen ons hier een goede reden voor geeft.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Toen we eind november de $60.000 als support verloren (zwarte pijl) en we zagen op de daggrafiek een bearish markstructuur ontstaan, in combinatie met het verliezen van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek, was dit voor ons een eerste serieuze teken dat de trend aan het veranderen was. Nu gebruiken we dezelfde mindset als toen, maar alleen andersom.

We zullen dus op zoek moeten gaan naar de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken die ons vertellen dat de trend mogelijk aan het veranderen is. Want op de weekgrafiek kunnen we nog 65% stijgen en nog altijd te maken hebben met een bearish markstructuur op dit hoge tijdsbestek (lower high). Deze analyse helpt ons niet, want er is niemand die 65% stijging wil mislopen om tot de conclusie te komen dat we niet langer bearish zijn.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

We zoomen in op de kortere tijdsbestekken!

Bitcoin (BTC) daggrafiek 

Is er iets veranderd wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek? Nee. Helpt de daggrafiek ons om tijdig te kunnen zeggen dat er echt iets significant veranderd is? Het antwoord op deze vraag is is helaas ook nee.

We houden het daarom kort. We kunnen op de daggrafiek nog zo’n 45% stijgen voordat we de hoge tijdsbestek trend gaan testen, zijnde de 200 MA’s. Een 45% stijging afwachten is onacceptabel en we zullen om die reden nog verder moeten inzoomen.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek 

Wanneer we inzoomen op de 4 uursgrafiek dan wordt het moment waarop we voorzichtig bullish kunnen zijn al een stuk acceptabeler. Vanaf de huidige koers is een stijging van 15% nodig. Vanaf een uitbraak uit de huidige prijsrange is dit een stijging van circa 8%.

Een stijging van 15% is al een stuk beter dan de benodigde stijging van 45% op de daggrafiek en 65% op de weekgrafiek. Maar we zoomen nog verder in op de 2 uursgrafiek, want hier wordt het pas echt interessant, zeker voor prijsactie op korte termijn, denk aan de komende week tot twee weken.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek 

We handelen op dit moment rond range low met vlak boven ons, op nog geen 3% de 200 MA en daar weer boven de 200 EMA op nog geen 6%. Het terugwinnen van deze 200 EMA zou een eerste stap kunnen zijn richting iets van herstel (bearmarkt rally) op korte termijn.

Want sinds het verliezen van deze MA’s op 6 april hebben ze consequent gediend als dynamische weerstand waar lokale toppen werden gevormd. Het heroveren van deze MA’s betekent dat bitcoin na bijna twee maanden eindelijk iets significants anders doet.

Het terugwinnen van de lokale trend op dit lage tijdsbestek zou tot gevolg kunnen hebben dat we de trend op een iets hoger tijdsbestek gaan testen; namelijk de 200 EMA op de 4 uursgrafiek rond $32.750.

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

Nu we handelen rond range low en we zien de afgelopen dagen het nodige herstel op de Amerikaanse beurzen biedt dit ons een interessante long positie voor de korte termijn. Waarbij we er vanuit gaan dat bitcoin na negen rode weken, komende week, net als de beurzen iets van herstel zal laten zien. Daarnaast past deze long setup goed binnen onze prijsrange analyse van de afgelopen weken. Waarbij we er vanuit gaan dat het testen van range low zal leidden tot het testen van range high.

We stappen in rond range low $28.800 – $28.900 met een strakke stop loss van -2.26%, vlak onder de recente low. Targets voor de komende week tot twee weken zijn:

  • Range high rond $30.800 (+6.93%)
  • 200 EMA 4 uur rond $32.750 (+13.72%)
Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?


Dit is echt een long setup voor de korte termijn, waarbij we uitgaan van iets van herstel een bounce in de komende week. Dit veranderd dus niet onze mindset op de middel- tot lange termijn, want hiervoor is zoals we inmiddels weten echt een heel stuk meer voor nodig!

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Condoom | Hot Sex & Bitcoin

Bitcoin Update: eindelijk weer een groene week op komst?

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties