Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin begon de week met een flinke sell-off. In de dagen erna volgde een nieuwe uptrend, maar helaas kwam hier gisteren abrupt een einde aan. Wat betekent dit voor de koers de komende dagen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken op de lagere tijdsbestekken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Na de sell-off van afgelopen dinsdag slaagde bitcoin erin weer terug in de prijsrange te komen en dus weer boven het supportgebied $30.000. Vlak hierna op 23 juni werd ook het supportgebied $33.250 terug gewonnen en vormde de koers een higher high.

Bitcoin wist vervolgens één dag later op 24 juni een higher low neer te zetten rond $32.270 en dit betekende dat de bevestiging van een nieuwe uptrend, die de koers normaal gesproken verder had moeten doen stijgen richting de 200 MA’s.

Maar in plaats hiervan liet bitcoin gister met name zwakte zien doordat een poging om het weerstandsgebied rond $35.000 (zie stippellijn) terug te winnen. Sterker nog door het vormen van een lower low in plaats van een higher low is de eerste stap in het ombuigen van de bullish naar bearish trend een feit.

Wanneer bitcoin er de komende dagen niet in slaagt enige vorm van kracht te tonen door de uptrend een soort van terug te winnen, zullen we er serieus rekening mee moeten houden dat de situatie net als een aantal dagen geleden wederom nijpend wordt.

De lower low van gisteren kan het begin zijn van een bearish markstructuur. Wanneer de koers de komende dagen tevens een lower high maakt, onder ons meest recente high van $35.000, volgt de bevestiging van een bearish markstructuur. Vanaf de huidige koers zal bitcoin minimaal 9% moeten stijgen, alles onder de $35.000 is een lower high en dus de bevestiging van een downtrend. De mogelijke nieuwe downtrend kan de koers de komende dagen wederom laten dalen richting range low ($30.000).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?

Hoe vaker een supportgebied wordt getest, hoe groter de kans is dat hij uiteindelijk verloren gaat en doorbroken wordt. Dit is vooral iets om rekening mee te houden als de koers in een korte tijd achter elkaar het supportgebied test, zoals we nu dreigen te gaan doen.

De trend binnen de huidige prijsrange was tot op heden dat we van range low naar range high klommen om de bovenkant van de range $41.000 te testen. Het zou voor het eerst in 6 weken binnen de huidige prijsrange zijn, dat we nu wederom de onderkant van de prijsrange gaan testen voordat we de bovenkant getest hebben.

De bulls willen de komende dagen het liefste zien dat de 200 MA’s en het weerstandsgebied $37.000 teruggewonnen worden, want dit zou een teken van behoorlijke kracht zijn. Het maakt het in dit scenario een stuk waarschijnlijker dat we alsnog range high gaan testen en mogelijk volgt er daarna nog een grotere uitbraak uit de prijsrange.

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Voor de volgers van de updates zal het geen verrassing zijn geweest dat de koers is afgewezen rond $35.000. Want dit is precies het prijsniveau waar ook de 200 MA’s op dit tijdsbestek samen komen.

Zolang we ons begeven onder de 200 MA’s zullen we er rekening mee moeten houden dat bitcoin na het vromen van een uptrend er altijd een kans in dat de 200 MA’s fungeren als een lokale top. Wanneer weerstand van de MA’s te groot is en niet doorbroken wordt volgt na het vormen van een lokale top een koersdaling om uiteindelijk de trend helemaal te verliezen, dit hebben we ook gister weer gezien.

Het terug vorderen van het voormalig supportgebied $33.250 en vervolgens de 200 MA’s op dit tijdsbestek zou een eerste teken van kracht zijn. Verdere koersstijgingen richting $37.000 en de bovenkant van de prijsrange $40.000 zijn dan aannemelijk..

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?

Zolang we ons begeven onder de beide MA’s zijn er niet veel bullish argumenten te vinden die erop wijzen dat we komende dagen de bovenkant van de prijsrange gaan opzoeken. Wat we wel weten is dat we onder ons maar één echt supportgebied hebben namelijk de onderkant van de prijsrange $30.000.

Het verliezen van de $30.000 en hier daadwerkelijk 4 uurlijkse kaarsen onder te sluiten, maakt de marktsituatie echt nijpend, verdere dalingen richting $24.000 en wellicht zelfs $20.000 worden dan ineens reëel.

Tip: wees terughoudend met het innemen van nieuwe posities zo lang de koers schommelt tussen de $30.000 - $33.250, beperk je risico!

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: gaan we opnieuw $30.000 testen dit weekend?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties