Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000

Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000

De markt is in de afgelopen dagen enigszins verschoven en we zien op de lagere tijdsbestekken tekenen van kracht die zeker onze aandacht verdienen. Wat kunnen we de komende dagen verwachten en wat zijn de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. we bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Nu weer op de lagere tijdsbestekken een eerste teken van voorzichtige kracht zien, waarover straks meer, wordt er weer volop van de daken geschreeuwd dat $34.319 de bodem is en bitcoin nooit meer onder de $30.000 terecht gaat komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We weten dat we vanuit een technisch oogpunt dat we lower lows en lower highs kunnen verwachten. Het enige wat de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken ns vertellen is dat de te verwachten lower low inmiddels gevormd is. Vanaf hier kunnen we dus op zoek naar de lower high ergens onder de recente high van $44.751. Er is nog altijd geen sprake van een trendwijziging op dit tijdsbestek.

De recente koersontwikkelingen waarbij de lagere tijdsbestekken een opwaartse trend laten zien, hebben we in de afgelopen weken vaker gezien, zie blauwe cirkels. Al deze keren betekende niet meer dan dat we op zoek zijn naar een lower high op de daggrafiek.

Dit betekent dat we vanaf de huidige koers nog circa 13% kunnen stijgen op zoek naar de lower high en handelen we nog altijd te maken hebben met een bearish trend. Gaat dit onze de komende dagen echt helpen? Zeker niet. Voor meer informatie over wat we de komende dagen kunnen verwachten zullen we in moeten zoomen op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Zoals gezegd gebruiken we de 4 uursgrafiek om meer inzicht te krijgen in de hogere tijdsbestektrend.

We zien dat onze markstructuur bullish is doorbroken door het vormen van een higher high. Wat achteraf gezien betekent dat we inmiddels een lokaal dieptepunt hebben gevonden. Hoewel deze analyse zelf op zichzelf niet al te nuttig is, was het wel nuttig op weg naar dit dieptepunt de afgelopen dagen. Toen we weigerden een bodem te verwachten vanwege het risico dat we nog meer bloed zouden kunnen zien en de koers nog verder zou dalen.

Nu is het veilig om te zeggen dat de lokale bodem voorlopig gevonden is en zijn we dus op zoek naar een lower high op de daggrafiek en zoals zojuist gezegd is niet zo'n nuttige analyse die we kunnen gebruiken voor de korte termijn.

Dus gaan we proberen om aannames te doen met behulp van de lagere tijdsbestekken, over waar de lower high op de daggrafiek gevonden kan worden. De eerste voor de hand liggende regio zijn de 200 MA’s tezamen met het grote weerstandsgebied rond $41.000.

Als we ooit een lower high gaan vinden op de daggrafiek en de neerwaartse trend zouden voortzetten, ondanks de tekenen van kracht die we nu op de lagere tijdsbestekken zien, dan is dit het meest logische gebied om dat te doen.

Wanneer we erin slagen de 200 MA’s tezamen met het weerstandsgebied rond $41.000 terug te winnen is dit een eerste teken dat we mogelijk helemaal geen lower high gaan vormen. Hiervoor hebben zullen we vanaf de huidige koers nog circa 4% omhoog moeten gaan. Dit is in ieder geval al een stuk behulpzamer dan de eerder genoemde 13% uit de daggrafiek.

Als dit daadwerkelijk gebeurd zullen we ook voorzichtig onze verwachtingen hierop aan moeten passen en is het een stuk realistischer om er vanuit te gaan dat het volgende weerstandsgebied vanaf daar wordt opgezocht. Het eerst volgende weerstandsgebied op dit tijdsbestek is rond $44.000 en vervolgens het gebied rond $47.000 in combinatie met de 200 MA’s op de daggrafiek.

Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We hebben in recente updates besproken hoe we verwachten dat de 200 MA’s een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor toekomstige prijsontwikkelingen, zelfs toen de koers lang niet in de buurt kwam van de MA’s.

Na een paar uur onder deze voortschrijdende gemiddelden te hebben geconsolideerd, zijn we hier gisteren bovenuit gebroken. Dit is een belangrijk teken van kracht waardoor we denken dat we op zijn minst een volgende beweging omhoog gaan krijgen richting de hogere tijdsbestek weerstanden zoals besproken bij de 4 uursgrafiek ($41.000 en mogelijk $44.000).

Als we echter de 200 MA's opnieuw verliezen en onder de $38.000 terecht gaan komen (markstructuur wordt bearish doorbroken) dan houden we rekening met een diepere terugval en het scenario dat de lower high waar we naar op zoek zijn op de daggrafiek, misschien al gevonden hebben.

Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties