Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

De prijs van Bitcoin (BTC) staat rond $48.500, krijgen we een bullish trend voor de koers?

Bitcoin is nog altijd bezig om een belangrijke beslissing te maken voor de komende periode. Weet bitcoin de huidige situatie om te buigen naar een veel sterker bullish beeld of is dit het begin van een nieuwe grote neerwaartse trend?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Bears hebben een grote kans om de volledige controle over de markt naar zich toe te trekken laten liggen. De bulls doen hier op dit moment hun voordeel mee, maar het is nog te vroeg om met overtuiging te kunnen spreken van een nieuwe bullish trend.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Potentieel bearish markstructuur op de daggrafiek in de vorm van een lower high lijkt in de maak. Wanneer we daadwerkelijk te maken krijgen met een bearish markstructuur op dit tijdsbestek hoeft dit niet direct het begin van een jarenlange bearmarkt te zijn. Begin van het jaar hebben we ook te maken gehad met een tijdelijke onderbreking van de bullish trend. Na een korte onderbreking hervatte bitcoin gewoon zijn weg omhoog.

Maar mochten we op de vooravond staan van een veel langer aanhoudende neerwaartse trend, dan is dit wel hoe het begint. Het ombuigen van de bullish markstructuur naar bearish, door het vormen van een lower high ergens onder de recente high van $52.500.

Waar we vanaf eind juli te maken hadden met een bullish markstructuur (zwarte pijl) benaderde we de markt met de simpele beredenering dat als weerstand doorbroken werd we, zolang de bullish trend aanbleef, op zoek zouden gaan naar het volgende weerstandsniveau. Dit was simpelweg wat de trend ons vertelde door het consequent vormen higher highs en higher lows.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?


Nu we sinds eind juli voor het eerst te maken hebben met een breuk in de trend door het vormen van een lower low (paars) zullen we op een andere manier de markt moeten benaderen en kunnen we er niet zomaar vanuit gaan dat bitcoin structureel belangrijke weerstandsniveaus gaat veroveren.

Het feit dat we ons weer begeven boven de 200 MA en boven het prijsgebied $46.500 is op dit moment een klein voordeel voor de bulls. Voor de komende periode staat de vraag centraal of we door het vormen van een lower high te maken krijgen met een bearish markstructuur. Of dat bitcoin in plaats hiervan, net als aan het begin van het jaar, gewoon zijn weg omhoog zal vervolgen.

Hiervoor houden we de lagere tijdsbestekken goed in de gaten. Zolang we hier de nodige kracht zien wordt de kans op een revarsal tot boven de $52.500, steeds iets groter. Krijgen we te maken met een bearish beeld op de lagere tijdsbestekken, is dit hoogstwaarschijnlijk het moment waarop bitcoin zijn lower high op de daggrafiek gevonden heeft.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Wanneer we inzoomen zien we dat Bitcoin een aantal bearish argumenten de afgelopen dagen bullish heeft weten om te buigen. Als eerste het terugwinnen en omzetten in support van de beide 200 MA’s. Ten tweede het doorbreken van het prijsgebied $46.500 en ook deze om te zetten in support.

Bitcoin respecteert de 200 MA’s als plek om lokale bodems (support) en toppen te vormen (weerstand). De laatste keer dat Bitcoin eind juli de 200 MA’s wist te veroveren volgde een koersstijging van 57.5% tot aan ons recente high van $52.875.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Toen we op 7 september weer onder de 200 MA’s terecht kwamen ondervond bitcoin hier weertand en vormde hier zijn lokale toppen. Dit was de kans voor de Bears om genadeloos toe te slaan en de controle volledig over te nemen. Maar in plaats hiervan hielpen zij deze enorme kans om zeep en gaven de bulls de gelegenheid in actie te komen.

De bulls maken hier dankbaar gebruik van. Heroveren de beide 200 MA’s alsmede het gebied rond $46.500. Daarnaast zijn de bulls er gisteren in geslaagd door het vormen van een higher low, vlak boven de 200 EMA, de trend bullish om te buigen.
Het heroveren van de 200 MA’s en het ombuigen van de bearish trend naar bullish is absoluut een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek. Wanneer bitcoin voor een langere periode boven de 200 MA’s weet te blijven, kan dit het begin zijn van een sterke opwaartse trend. Een stijging van 57,5%, net als de laatste keer toen bitcoin de 200 MA’s wist te heroveren, is zeker niet ondenkbaar.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Wat we willen zien in de komende dagen en weken is dat bitcoin afstand gaat nemen van de 200MA’s, zodat we niet langer te maken hebben met onlogische prijsactie rond de beide MA’s. Dit zou voor ons een reden kunnen zijn om de verwachtingen op basis van een trend los te laten en een stap achteruit te doen. Tot het moment waarop koersontwikkelingen weer een duidelijke trend laten zien, in welke richting dan ook. Vergelijkbare onlogische prijsactie zonder duidelijke trend hebben we eerder gezien rond april/mei (gele cirkel), voordat we te maken kregen met een flinke correctie en we in korte tijd 50% verloren.

Het mag duidelijk zijn dat we te maken krijgen met een bearish scenario wanneer we de 200 MA’s definitief kwijtraken als support. Dit betekent dat bitcoin zijn lower high op de daggrafiek gevonden heeft gevonden en we sterk rekening moeten houden met een veel langer aanhoudende neerwaartse trend.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Niet veel nieuws wanneer we kijken naar de 1 uurgrafiek. Opvallend is dat bitcoin gisteren rond de 200 EMA en de bovenkant van het supportgebied $46.500 steun heeft gevonden. Totdat we deze regio's als steun verliezen of een krachtigere beweging omhoog zien, zullen we niet al te veel nuttige informatie kunnen halen uit de 1 uurgrafiek.

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin koers boven $48.000, tijd voor een nieuwe bullish trend?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties