Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?

Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin (BTC) eindigt de slechte week (-19%) geheel in stijl met alleen al op zondag een daling van 8%. Helaas zijn we de nieuwe week niet veel beter begonnen en zakte de koers op het dieptepunt nog eens met -11%.

Het belangrijke prijsniveau van $36.400 uit de vorige update wist geen stand te houden, wat betekent dit voor de komende week? De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De recente koersontwikkelingen maakt het interessant om de verschillende Fibonacci levels sinds de bullmarkt in 2017 weer eens in kaart te brengen.

Waar we een maand gelden nog handelden boven Fibonacci level 2.618 - $46.890 is het level 1.618 - $30.166 die ons nu het meest bezig houdt en tot op heden nog stand weet te houden. Fibonaccilevel 1.618 komt redelijk overeen met de onderkant van onze huidige prijsrange $30.000 - $41.000.

Het mag duidelijk zijn dat het verliezen van Fibonacci level 1.618 en de onderkant van de huidige prijsrange $30.000, de problemen voor de bulls groter en groter worden. Als we komende dagen neerwaarts uit de huidige prijsrange breken zullen we noodgedwongen verder naar beneden moeten kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we dit doen zien we dat er maar weinig relevante supportniveaus zijn die ons kunnen weerhouden van een verdere daling richting Fibonaccilevel 1 - $19.850, ons vorige hoogtepunt uit de bullmarkt van 2017.

Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Een zogenaamde ‘Banker Pattern’ is overigens een scenario die zich gezien recente koersontwikkelingen en op basis van het verleden zomaar zou kunnen voortdoen. Het is in ieder geval een scenario om de komende dagen in gedachten te houden wanneer we naar de markt kijken.

We begeven ons nu 1,5 maand in een consolidatierange van $30.000 -$41.000. De komende uren/dagen is het aannemelijk dat de koers iets gaat opveren om een lower high te gaan vormen ergens onder de $36.000 (hierover straks meer).

Zoals de huidige bearish trend impliceert volgt een lower low. Het zou mij niet verbazen als die lower low met een wick onder de prijsrange van $30.000 komt te liggen. Denk aan een wick richting $28.000 om hier de nodige stoplossen te raken en de nodige liquiditeit op te pikken. Tegen die tijd zullen de meeste ‘zwakke handen’ wel verkocht hebben.

Vanaf hier zou de koers een nieuwe uptrend kunnen gaan vormen die ons uiteindelijk terug omhoog brengt richting Fibonacci level 2.618 - $46.890. Een stijging van 50% tot $60% gedurende de nieuwe uptrend.

Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Wanneer we kijken naar onderstaande 4 uursgrafiek zien we dat de bearish trend aanhoudt en de koers stap voor stap naar lagere dieptepunten duwt. Dit is simpelweg wat een bearish marktstructuur doet, lower highs worden opgevolgd door lower lows.

Wanneer we de komende uren/dagen de koers zien herstellen is het goed om in het achterhoofd te houden dat enkel een bounce terug omhoog geen teken is van kracht of een teken van een trendomkeer. Iedere beweging omhoog tot circa $36.000 is niets meer dan een lower high in de huidige bearish trend.

Wat we willen zien is dat de huidige marktstructuur op een bepaald punt doorbroken wordt. Dit kan door het vormen van een higher low boven de huidige low van $31.700, die wordt opgevolgd door een higher high boven de $36.000.

Andere mogelijkheid is dat de koers eerst een higher high neerzet boven de $36.000 en dat de structuurwijziging vervolgens wordt bevestigd door het vormen van een higher low boven de $31.700.

Geduld is het sleutelwoord!
Het pas in actie komen nadat een trendwijziging zichtbaar is geeft vaak het gevoel dat je in de tussentijd winst bent misgelopen. Maar het iets later instappen zorgt voor een stuk minder risico. Aan de andere kant heeft deze aanpak er ook voor gezorgd dat we de afgelopen weken ons kapitaal hebben kunnen beschermen doordat we de trend al eind april zagen wijzigingen. Geduld is niet voor niets de metgezel van wijsheid!

Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?
Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: Houdt de huidige range en $30.000 stand?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties