Bitcoin Update: kan de koers herstellen richting $60.000?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Rond $57.000 zit een flinke support en weerstand zone. De huidige recordprijs ligt op $61.782. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Het was een rustige week voor de koers van Bitcoin. Waarbij een consolidatie tussen de vorige all time high van ongeveer $57.000 en de nieuwe all time high van $61.750 momenteel plaatsvindt. Dat de koers zich in deze regio weet staande te houden is een teken van voldoende support en bullish kracht. Wat kan betekenen dat de koers zich klaar aan het maken is op een nieuwe run door de $60.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de charts, en voornamelijk op lange termijn charts, zien we dat de uptrend zich in een steile maar stabiele lijn beweegt. Waarbij enkele tests aan de onderkant van deze uptrend zich al snel weer verder omhoog werken. Maar ondanks het lange doorstijgen kan er een keer een eind aan komen, en of we dichtbij dit punt komen is nog maar de vraag. Bulls blijven zich keer op keer sterk profileren en geven bears geen ruimte.

Bitcoin daggrafiek

Ook vandaag zien de grafieken van Bitcoin er weer bullish uit. En kunnen we een hele sterke uptrend tekenen op de daggrafiek. Waar de koers zich al langer in bevindt maar sinds begin dit jaar nog sterker begint te stijgen. Het verder doorstijgen blijft dan ook nog steeds een van de meest logische situaties. Zeker gezien reacties van de prijs van Bitcoin bij het aanraken van support.

Met de huidige prijs van rondom $57.000 is te zien dat de koers zich in een kleine consolidatiezone begeeft tussen een belangrijke support en resistance. Deze van de vorige en huidige all time high. Dit kan een bullish signaal zijn en laten zien dat de koers zich aan het opmaken is om $60.000 weer te testen en proberen te doorbreken.

Bitcoin Update: kan de koers herstellen richting $60.000?

Als deze doorbraak plaats zal vinden dan kan het zijn dat niet alleen $60.000 maar ook de all time high er vlak boven gebroken gaan worden. Op weg naar wellicht $65.000. Waarbij het lastig te voorspellen is wat de nieuwe top van Bitcoin zal worden.

Een ander scenario kan zijn dat de koers wat verder terug zal zakken en de support rond $57.000 niet gaat houden. Een test richting $54.000 zal dan de meest logische beweging zijn, omdat we hier de huidige trendlijn zien bewegen als zijnde support. Daar vlak onder ligt ook een support rond $52.000. Als extra vangnet. Een flinke bearish beweging lijkt dus momenteel niet aan de orde.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Een stukje verder inzoomen en we zien dat de koers momenteel wat moeite ondervindt met het hoog houden van de prijs boven $57.000. Wat het idee dat de koers de uptrend gaat testen meer waarschijnlijk maakt. Een prijs van $54.000 is dus nog lang niet bearish, en deze retrace kan een gezonde basis leggen voor een nieuwe push omhoog.

Zolang de koers boven deze uptrend blijft voor het sluiten van de weekly candle, zien we geen reden om te denken dat de koers niet alsnog een nieuwe all time high gaat maken.

Mede doordat we naast de trendlijn ook een support zien rond $54.000 op lagere timeframes. Waardoor bulls hoogstwaarschijnlijk de koers omhoog kunnen blijven pushen. Zien we in het ergste geval toch een doorbraak? Dan lijkt het erop dat dit kan resulteren in slechts een fake out, mits bearish volume zo laag blijft als we nu zien.

Bitcoin Update: kan de koers herstellen richting $60.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Al met al lijkt het erop dat ook de komende week er bullish uit gaat zien voor de koers van Bitcoin. Waarbij $54.000 een key point gaat zijn en de uptrend zal verdedigen. Mocht de koers daar breken, dan geeft $52.000 voldoende support om de koers weer binnen de uptrend te drukken. Ondanks dat is de mogelijkheid aanwezig dat we geen dip maken en de koers door $60.000 rechtstreeks naar een nieuwe all time high gaat stijgen. De komende uren kunnen al een opzet laten zien!

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: