Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?

Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

De dump van afgelopen zondag heeft de situatie behoorlijk veranderd. Hoe graag we ook willen of hoe hard mensen het ook roepen, we zullen de komende dagen toch serieus rekening moeten houden met verdere koersdalingen. Ondanks het feit dat bitcoin de laatste 24 – 36 uur iets van herstel laat zien.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we twee belangrijke prijsgebieden terug. Aan de bovenkant een weerstandsgebied net boven de $60.000 en aan de onderkant een supportgebied rond de $50.000. Afgelopen week dachten we het weerstandsgebied van $60.000 definitief doorbroken te hebben maar door de dump van afgelopen zondag zijn we hier onder terecht gekomen. We verloren zelfs even de 8 EMA (zwarte lijn) als support. De koersdaling werd uiteindelijk opgevangen door het supportgebied $50.000 en vlak boven de 13 EMA (blauwe lijn).

Het is niet ondenkbaar dat we de komende dagen nogmaals het supportgebied en de 13 EMA gaan testen. Wanneer we naar de 8 EMA en de 13 EMA kijken zien we dat die aan het afvlakken zijn en naar elkaar toe knijpen, een teken dat de flinke stijgingen die we gekend hebben afnemen. Voor de komende week is het belangrijk dat het supportgebied rond $50.000 stand houdt, voordat de situatie echt uit de hand loopt. Als dit lukt is een consolidatiefase van een aantal weken tussen support en weerstand ($50.000 - $60.000) aannemelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we naar de daggrafiek kijken zien we dat de prijsactie van afgelopen zondag de boel aardig op zijn kop heeft gezet. Allereerst hebben we door de dump ons bullish markstructuur doorbroken. Anders gezegd we hebben een low neergezet onder ons meest recente low van $55.000. Opvallend is dat de dump begon nadat we Fibonacci level 3.618 bereikt hadden.

Wanneer we de komende periode ook een lower high gaan zien, betekent dit een bevestiging van een neerwaartse trend. De kans hierop is vrij groot aangezien alles onder de $65.000 gezien moet worden als een lower high.

Het is erg belangrijk dit te bespreken en even goed bij stil te staan. Want dit is voor het eerst in lange tijd dat we het hebben over een potentiële neerwaartse trend voor de komende dagen en misschien wel weken. Dat we te maken gaan krijgen met een neerwaartse trend is niet zeker, want zo hard we naar beneden zijn gegaan afgelopen weekend (-19%), kunnen we ook zomaar weer omhoog.

Maar waar het om gaat is dat we de trend zien verschuiven en dit geldt dan simpelweg ook voor onze kansen. De kans dat we de komende dagen een neerwaartse trend gaan zien is gezien de huidige situatie groter dan een opwaartse trend. Met deze wetenschap zullen we de komende dagen dan ook de markt moeten benaderen. Enige voorzichtigheid is dus zeker op zijn plaatst totdat we de eerste tekenen zien van een trendwijziging naar bullish.

Bullish scenario voor de komende week is natuurlijk wanneer bitcoin er in slaagt een higher high neer te zetten, maar zoals gezegd, die kans is vrij klein. Wanneer het supportgebied vlak boven de $50.000 de komende dagen stand houdt, kunnen we voorzichtig positief blijven en ligt zoals eerder gezegd een consolidatiefase voor de hand.

De situatie wordt echt bearish als we onder de $50.000 uitkomen. Prijsniveaus om dan in de gaten te houden zijn $46.890 (Fib 2.618) en $45.000 en uiteindelijk in het meest negatieve scenario de beide MA’s.

Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Op dit tijdsbestek zijn we ook onder een aantal belangrijke prijsniveaus uitgekomen. Al sinds het bereiken van een nieuw all-time-high hebben we op dit tijdsbestek te maken met een bearish markstructuur en dus een neerwaartse trend (Lower lows en lower highs). Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat we op dit moment onder de beide MA’s handelen. Gedurende de uptrend van de afgelopen maanden diende deze MA’s juist als lokale bodems. Dat we hier nu ruim onder zitten in op zijn zachts gezegd geen lekker idee.

Voor een bullish scenario willen we als eerste zien dat bitcoin de $56.000 grens met succes weet te heroveren en vervolgens weer boven de beide MA’s uitkomt. Want lukt dit niet dan zullen we toch echt rekening moeten houden met een dalende trend, die wellicht wat langer zal gaan duren dan jij en ik wenselijk vinden.

Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?


Direct na de dump van afgelopen zondag zie je de een naar de andere roepen dat het een gezonde correctie betreft, slechts een tijdelijke dump en vanaf hier gaan we alleen maar weer omhoog.

Tuurlijk dit zou allemaal zo kunnen zijn. Maar… De basisregel is en blijft toch echt ‘the trend is your friend’ en of we nou willen of niet, die trend is nu een dalende trend. Zelf probeer ik nooit tegen de trend in te wedden, maar wacht ik liever op het moment dat we daadwerkelijk tekenen zien van een trendwijziging naar bullish. Geduld wordt over het algemeen beloond met een beter instapmoment.


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin (BTC) Update: sterke support bij $50.000, knalt de koers weer omhoog?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties