Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 1.85% gestegen. Deze recente beweging wijst op een positieve korte termijn trend, maar op de middellange termijn lijken we zijwaarts te gaan, terwijl we al twee maanden lang een neerwaartse trend op de lange termijn ervaren. Dit roept de intrigerende vraag op: Zijn we getuige van het prille begin van een trendomkeer op de middellange termijn? Lees verder om alle details te ontdekken!

De Bitcoin koers staat momenteel op 26,580.69USD. We bespreken de verschillende trends aan de hand van de 15-minuten grafiek, de 4 uurgrafiek en de daggrafiek.

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek 

Laten we eens snel inzoomen op het korte termijn beeld. Op dit tijdsbestek wordt duidelijk dat sinds Bitcoin afgelopen woensdag erin slaagde om de 200 MA's te heroveren, er een duidelijke opwaartse trend is ontstaan, gekenmerkt door hogere dieptepunten gevolgd door hogere hoogtepunten.

Indien we in de komende dagen echter ergens de 200 MA's als ondersteuning verliezen, zou dit potentieel het eerste teken van zwakte kunnen zijn. Zolang we boven deze niveaus blijven, is onze aandacht met name gericht op de trendweerstand en de mogelijkheid van een doorbraak uit het prijsrange op de 4-uursgrafiek.

Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In onze recente updates hebben we herhaaldelijk benadrukt dat we voor een serieuze teken van kracht en een mogelijke trendomkeer de 200 MA’s op dit tijdsbestek zullen moeten terugwinnen in combinatie met een uitbraak uit de prijsrange, dus boven de $26.800.

Op dit moment zien we dat Bitcoin vastberaden probeert om deze genoemde prijsniveaus terug te veroveren. Interessant is dat de eerste poging precies werd tegengehouden door de bovenkant van de prijsrange bij $26.800 (zie wick bij zwarte pijl).

Ondanks de recente stijgingen bevindt de trend zich nog steeds in een zijwaartse fase, aangezien we nog steeds handelen binnen het prijsbereik van $25.300 tot $26.800.

In onze updates maken we vaak gebruik van een prijsrange-analyse, waarbij we ons richten op het bereik van laag naar midden, van midden naar hoog, en en vice versa We bespreken vaak tijdelijke afwijkingen, waarbij de koers gedurende een korte periode buiten de range valt.

We hebben gemerkt dat dergelijke tijdelijke afwijkingen vaak leiden tot een beweging in de richting van het andere uiterste zodra de koers weer binnen het bereik terugkeert. Sinds we een maand geleden in deze huidige prijsrange terechtkwamen, hebben we twee van dergelijke tijdelijke afwijkingen waargenomen (aangegeven met gele cirkels). In beide gevallen zagen we dat de koers, nadat deze weer terugkeerden in de range, zich bewoog naar het andere uiterste van het bereik.

Overeenkomstig onze prijsrange-analyse houden we nog steeds rekening met het scenario waarin we de komende dagen mogelijk de onderkant van het prijsbereik opnieuw kunnen gaan opzoeken, zolang we geen overtuigende uitbraak uit de prijsrange zien. Dit is immers wat onze prijsrange-analyse ons vertelt en wat de afgelopen maand al meerdere keren is gebeurd.

Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we onze prijsrange-analyse uitbreiden naar deze daggrafiek, valt op dat we afgelopen maandag met opvallende nauwkeurigheid de ondergrens van het prijsbereik bij $25.000 hebben bereikt. Volgens onze prijsrange-analyse zou nu een verdere opwaartse beweging te verwachten zijn richting het midden van het bereik bij $28.200, en mogelijk zelfs naar het hoogste punt van het bereik bij $31.400.

Er is echter één belangrijk obstakel: de krachtige trendweerstand van de 200 MA’s op dit hoge tijdsbestek. Sinds het begin van het jaar hebben we op dit tijdsbestek een sterke opwaartse trend gezien, waarbij we boven de 200 MA's bleven. Deze bijna acht maanden durende bullish trend werd echter een kleine maand geleden bearish doorbroken.

Als Bitcoin erin slaagt om ook de 200 MA's op dit tijdsbestek te heroveren, dan wordt de trend op alle tijdsbestekken weer bullish. Dit is echter een uitdagende opgave waarvoor aanzienlijke inspanning nodig zal zijn.

Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Update: koers in gevecht met weerstand $26.800 en de 200 MA's (4 uur)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties