Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900

Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900

Nadat de bitcoin koers gisteren range high bereikte viel het in korte tijd terug naar range low, een daling van 6,7% in korte tijd. Een uitbraak uit de huidige prijsrange gaat de richting van de nieuwe trend bepalen. Hebben we reeds een langdurigere bodem gevormd?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de grafieken en wat er nodig is om de huidige bearish trend eindelijk te doorbreken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

Geen verrassingen op de 15-minuten grafiek en we hebben niets gezien wat we niet verwacht hadden. We bespraken de afgelopen week dat de nieuwe echte trend is: er is geen trend. Om die reden verwachtte we aanhoudende hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie binnen de nieuw gevormde prijsrange $28.900 - $30.800.

We zien dat de koers in nog geen twee dagen tijd van range low naar range high bewegen, om vervolgens alweer snel terug te keren naar range low. Toen we gisteren even kort rond range high handelde zagen we veel mensen bullish worden, terwijl wij ervan uit gingen dat zolang we handelen binnen de prijsrange er geen duidelijke trend is.

We houden vast aan dezelfde mentaliteit die we de afgelopen dagen hebben toegepast en die mentaliteit is onze prijsrange-analyse: dus van range low naar range high en andersom. Pas wanneer we daadwerkelijk uit de huidige prijsrange weten te breken verwachten we een nieuwe trend in de richting van de uitbraak.

Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900

Bitcoin (BTC) 2 uursgrafiek 

Gaan we door naar de 2 uursgrafiek die we sinds kort gebruiken om een eventuele trendwijziging te definiëren. Een trendwijziging op dit tijdsbestek betekent naar alle waarschijnlijkheid dat we reeds een langdurigere bodem hebben gevonden. Het terugwinnen van de 200 MA’s is het moment waarop er na bijna twee maanden echt iets significants wijzigt.

De voortschrijdende gemiddelden hebben nu bijna 2 maanden als lokale weerstand gefungeerd gedurende de hele neerwaartse trend. Dus het is veilig om te zeggen dat het terugwinnen van deze MA’s als support erg belangrijk zal zijn.

Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900

Er gaat nog wel een proces aan vooraf tussen de huidige koers en het bereiken van de 200 MA’s op de 2 uurgrafiek. Als eerste zullen we de 200 MA’s op de 1 uurgrafiek, rond $30.100 moeten heroveren, zie grafiek hieronder. Het veroveren van de MA’s (1 uur) betekent naar alle waarschijnlijkheid het opnieuw testen van range high $30.800.

Wanneer we erin slagen om opwaarts uit de huidige prijsrange te breken zijn we hoogstwaarschijnlijk klaar voor de volgende beweging omhoog richting de 200MA’s (2 uur), in een nieuwe poging om de huidige bearish trend eindelijk te doorbreken.

Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Condoom | Hot Sex & Bitcoin

Bitcoin update: koers in korte tijd weer terug bij range low $28.900
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties