TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?

TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?

Wat een bizarre dag! Bitcoin heeft vandaag een flinke dreun gekregen en daalde op het dieptepunt met ruim 17% naar $22.600.

We wisten dat we al maanden te maken hadden met een neerwaartse trend en de kans op verdere daling groot was, zeker nadat we recent onder de prijsrange terecht waren gekomen. Maar toch blijven dit van die bizarre dagen, die we niet snel meer zullen vergeten. Waar moeten we op letten de komende periode?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze update staat geheel in het teken van hoe we het beste met de huidige marktsituatie om kunnen gaan, vanuit zowel een traders perspectief, als vanuit een investeringsoogpunt.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De afgelopen weken hebben we in verschillende updates onderstaande weekgrafiek gebruikt om interessante prijsniveaus gedurende de huidige bearmarkt in kaart te brengen. Waarbij we een duidelijk onderscheid maakte tussen een investeerder (lange termijn) en een trader (korte termijn).

Vandaag hebben we vanuit een investeringsoogpunt, nadat we reeds de 200 EMA getest hadden, nu ook de 200 MA getest. Dit betekent dat er nog twee interessante prijsniveaus over zijn:
1. Het prijsgebied rond $20.000 (ATH 2017)
2. Het prijsgebied rond $13.800

Betekent dit dat we ook de overige twee interessante prijsniveaus gaan aantikken komende periode? Niemand die het weet! Wanner we kijken naar eerdere correcties van bitcoin in 2018 en 2019 zien we dat de koers respectievelijk -83% en -72% van zijn waarde verloor vanaf het recente hoogtepunt. $13.800 zou een correctie betekenen van -80% vanaf het recente hoogtepunt in november 2021. Onmogelijk is het dus zeker niet!

TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?

Wij blijven in ieder geval bij ons standpunt dat we uitgaan van ergste scenario en passen onze verwachtingen pas aan als nieuwe koersontwikkelingen ons hier een goede reden voor geeft. Door diezelfde mindset is ons een daling vanaf eind november (-60%) bespaard gebleven.

Op dit moment hopen en bidden zowel traders als investeerders dat de 200 MA daadwerkelijk als support gaat fungeren. Dit is een logische veronderstelling aangezien de 200 MA in de afgelopen jaren succesvol als support gediend heeft.

Echter is de simpele gedachte dat historisch gezien belangrijk support ook dit keer wel even stand zal houden, gezien de huidige marktsituatie, te kort door de bocht. Dit betekent dat we vanuit een traders oogpunt niets te zoeken hebben in de huidige markt. De komende uren en dagen zullen de speculaties toenemen en zal men weer van de daken gaan schreeuwen dat de bodem bereikt is en dat tal van indicatoren dit volgens hen bevestigen. Vergeet niet dat dit dezelfde mensen zijn die dit ook zeiden rond $50.000, $40.000 en $30.000.

Het beste wat wij nu kunnen doen is vasthouden aan dezelfde mentaliteit als de afgelopen maanden, waarbij we dus uitgaan van verdere daling richting de rechter onderhoek. Dit is tenslotte wat de trend op dit hoge tijdsbestek, maar ook op alle lagere tijdsbestekken, ons verteld. Onthoud dat door deze mentaliteit we nu in ieder geval in staat zijn überhaupt rond de 200 MA, of mogelijk in de nabije toekomst een daaronder gelegen supportniveau, in te kunnen stappen.

Als de tijd rijp is en we zien op de lagere tijdsbestekken serieuze tekenen van kracht ontstaan, dienen zich vanzelf mooie trade kansen aan. We moeten er nu voor zorgen dat als die kansen zich voordoen, we wel in staat zijn om ze te pakken! Don't try to catch a falling knife, is niet voor niets een bekende slogan in onder andere de cryptowereld.

TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In nagenoeg alle updates staan de 200 MA’s op dit tijdsbestek centraal en gebruiken we ze om de algemene trend weer te geven. Waarbij ze consequent fungeren als plek waar bitcoin lokale bodems vormt gedurende een uptrend en lokale toppen gedurende een downtrend.

In recente updates hebben we besproken dat zolang we handelen onder de 200 MA’s er geen enkele reden is om bullish te zijn. Na onlangs drie keer afgewezen te zijn door deze voortschrijdende gemiddelden (lokale toppen) heeft de bearish trend op een genadeloze manier de marktsituatie weer volledig naar zich toe getrokken. So far so good, want voor ons is er nog altijd niets veranderd sinds we op 8 april de MA’s als support verloren zagen gaan.

TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?

Voorzichtigheid is dus geboden als je afstand neemt van deze 'mentaliteit', aangezien alle andere gedachten de afgelopen maanden alleen maar verliezers heeft opgeleverd. Hoe kunnen we er zeker van zijn dat het deze keer wel anders zal zijn?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom bitcoin in de afgelopen maanden met ruim 60% gedaald is. Van renteverhogingen door de FED en/of de ECB, tot aan de oorlog in Oekraïne en de oplopende inflatie. Uiteindelijk maakt het niets uit, want het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer; de trend is nog altijd trending.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

TA: Bitcoin in het bloedrood, $20.000 op komst?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties