Bitcoin Update: koers nog altijd stabiel rond $26.000, koopsignaal?

Bitcoin Update: koers nog altijd stabiel rond $26.000, koopsignaal?

Na de koersdaling van vorige week zien we de koers zich deze week stabiliseren rond $26.000. We zijn nog steeds in afwachting van een eerste teken van kracht op de lage tijdsbestekken. Is dit een goed moment om in te stappen?

In deze update beantwoorden we deze vraag vanuit een handels- en Investeringsperspectief. De bitcoin koers staat momenteel op 26,018.92USD. We bespreken in deze update wat er in de komende dagen nodig is om vanuit een handelsperspectief met meer vertrouwen nieuwe trades te kunnen openen.

Handel vs. Investering

De vraag die de laatste dagen herhaaldelijk opduikt, luidt: Zou het slim zijn om extra Bitcoin aan te schaffen te midden van de recente prijsdalingen? Het antwoord op deze vraag wordt bepaald door het doel van je aankoop. Benader je dit vanuit een handelsperspectief, of bekijk je het vanuit een investeringsstandpunt?

Het perspectief waarmee je naar de grafieken kijkt is cruciaal. Dit kan worden onderverdeeld in twee benaderingen: handel en investering.

Handelsperspectief: Korte termijn

Handelaren richten zich op snelle winsten binnen dagen tot weken. Ze analyseren gedetailleerde grafieken en proberen te profiteren van prijsvolatiliteit. Momenteel kan de markt onzeker zijn, wat het handelen lastiger maakt.

Investeringsperspectief: Lange termijn

Investeerders zien bitcoin als waardeopslag op de lange termijn. Ze zien dalingen als kansen om hun portfolio geleidelijk uit te breiden. Met de aankomende halvering in 2024 kan dit perspectief aantrekkelijker worden.

Of je nu handelaar of investeerder bent, begrijpen hoe deze perspectieven verschillen, kan je helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Het antwoord op de eerdere vraag vanuit een handelsperspectief is dat er voor handelaren op dit moment weinig te zoeken valt in de huidige markt. Op alle tijdsbestekken zien we een overwegend negatief marktbeeld. Na de daling van vorige week bewoog de koers de afgelopen week zijwaarts. Er is momenteel geen duidelijke trend, wat het behalen van korte termijn winst bemoeilijkt.

Vanuit een investeringsperspectief geldt het volgende: Investeerders beschouwen prijsdalingen als gelegenheden om hun portfolio stapsgewijs te vergroten. De huidige bitcoin koers van ongeveer $26.000 ligt nog altijd 62% onder de vorige all-time-high. Met de naderende bitcoin halving in april 2024 kan het voor investeerders zeker aantrekkelijk zijn om extra bitcoin aan hun portfolio toe te voegen, met oog op de lange termijn, gespreid over één tot enkele jaren.

Tenzij expliciet vermeld wordt dat het om een investeringsperspectief gaat, zijn onze bitcoin updates altijd vanuit een handelsstandpunt geschreven. In deze update richten we ons op wat er in de komende dagen nodig is om vanuit een handelsperspectief met meer vertrouwen nieuwe trades te kunnen openen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek valt een duidelijk bearish teken op: we zijn recent voor het eerst dit jaar onder cruciale trendsupport van de 200 MA’s terechtgekomen. Maar aan de andere kant blijven we nog boven de recente dieptepunt van medio juni (zie zwarte pijl in grafiek) en houdt het supportgebied rond $25.000 tot op heden stand.

In de update van 16 juli, toen de koers nog rond de $30.000 stond, hebben we het gehad over een mogelijk scenario voor de komende maanden. We suggereerden dat een fase van accumulatie kon plaatsvinden, waarbij de prijs voornamelijk zijwaarts zou bewegen in de prijsrange $25.000 - $31.400.

Voor ons blijft dit een realistisch scenario, tenzij we dagelijkse kaarsen beginnen te sluiten onder het supportgebied van $25.000. Desalniettemin, gezien de huidige marktomstandigheden waarin een negatief beeld op alle tijdsframes domineert, moeten we ook serieus rekening houden met een scenario waarbij we neerwaarts uit de prijsrage breken. Op weg naar het volgende supportgebied net boven de $20.000.

Voor een handelaar is dit momenteel geen gunstige marktsituatie, terwijl het voor een investeerder minder van belang zal zijn als we nog een klein stapje terug doen richting $20.000. Een investeerder gaat er namelijk vanuit dat de koers in de loop van één tot enkele jaren aanzienlijk zal stijgen.

Bitcoin Update: koers nog altijd stabiel rond $26.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Voor een trader wordt het pas weer interessant om actie te ondernemen als we op dit tijdsbestek een voorzichtig teken van kracht waarnemen. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit het terugwinnen van de 200 MA's, die nu nog niet zijn teruggewonnen, ondanks recente pogingen.

Tegelijkertijd lijkt Bitcoin op dit kortere tijdsbestek bezig te zijn met het vormen van een nieuwe prijsrange, variërend van $25.300 tot $26.800. Opmerkelijk is dat de 200 MA's zich in de bovenste helft van deze prijsrange bevinden.

Als Bitcoin erin slaagt om zowel de 200 MA's terug te winnen en weet uit te breken uit de prijsrange, dus boven de $26.800, zou dit een gunstig moment kunnen zijn voor traders om hun standpunt te heroverwegen en hun sombere korte termijn verwachtingen enigszins bij te stellen. Zonder deze ontwikkelingen ontbreekt ieder argument voor optimisme.

Bitcoin Update: koers nog altijd stabiel rond $26.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Beach Towel | Orange
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Bitcoin Update: koers nog altijd stabiel rond $26.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties