Bitcoin Update: koers op weg naar magische grens van $40.000?

Met een heerlijke sprong van 6% zit de Bitcoin koers weer stevig in het zadel vandaag. Zal Bitcoin zijn opwaartse trend voortzetten en in één vloeiende beweging richting de  $40.000-grens, of moeten we ons schrap zetten voor een pullback?

In onze nieuwste update nemen we je mee door de mogelijke scenario’s: van de meest optimistische uitkomst tot aan die waar we liever niet aan denken. Laat je meenemen in een vooruitblik die je niet alleen informeert, maar je ook voorbereidt op de dynamische wegen die voor ons liggen. Zet je schrap, leun achterover en lees hoe je je kunt positioneren in deze rit vol verrassingen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In deze Bitcoin Update starten we met een blik op de huidige lange termijn trend. Het is geen verrassing dat we een sterke opwaartse trend waarnemen. Zelfs voor de leek is het duidelijk dat de koers een opwaartse richting heeft, met de neus gericht naar de bovenste rechterhoek van de grafiek.

Sinds het begin van het jaar is de Bitcoin koers voornamelijk aan het stijgen. Er was een korte pauze in deze stijging van midden augustus tot midden oktober, waarin de koers tijdelijk onder 200 MA’s uitkwam. Op 16 oktober braken we weer boven de 200 MA’s uit en een paar dagen later zagen we een doorbraak uit de prijsrange van $25.000 tot $31.400. Sindsdien heeft een opwaarts trendkanaal de koers geleidelijk en nauwkeurig naar ons eerste belangrijke weerstandsgebied rond de $37.000 geduwd.

Vandaag stuiten we op enige weerstand van het weerstandsgebied rond $37.000, wat te verwachten valt bij het benaderen van dergelijke sleutelniveaus. Als we deze zone kunnen overstijgen, richten we ons vizier op het volgende weerstandsniveau rond de $40.000 en daarna op de $46.000.

Straks zullen we de 1 uurgrafiek onder de loep nemen om verschillende hypotheses en verwachtingen nader te bekijken. Zo zorgen we ervoor dat we goed voorbereid zijn op mogelijke ontwikkelingen die ons te wachten staan.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

In de afgelopen weken hebben we onze aandacht gevestigd op het belang van de 200-daags gemiddelden (MA’s) op de kortere termijn grafieken. Deze focus was niet zonder reden. Sinds de start van de opwaartse trend op 16 oktober, toen we de controle over de 200 MA’s (gemarkeerd met een gele cirkel) terugpakten, hebben deze gemiddelden, vooral de laatste week, essentiële ondersteuning geboden voor de huidige uptrend.

Met deze kennis in gedachten, overwegen we verschillende scenario’s voor de nabije toekomst om ons een voorsprong te geven op de mogelijke richting die de markt op kan gaan:

In het meest gunstige scenario doorbreken we het weerstandsgebied rond de $37.000 zonder significante terugval en zetten we onze klim voort richting het volgende weerstandsgebied bij $40.000.

Een iets minder ideaal, maar nog steeds positief scenario zou zijn dat we een terugval (pullback) ervaren die vervolgens wordt opgevangen door de ondersteuning van de 200 MA’s, die nu samenvallen met de voormalige hoogte van de prijsrange rond de $35.150. Dankzij de recente stijgingen bieden deze 200 MA’s nu een natuurlijk steunpunt samen met de oude range high.

In een redelijk scenario kunnen we terugvallen in de prijsrange van $33.395 tot $35.150, waar we mogelijk weer zijwaarts gaan bewegen. Als dit gebeurt, dan zou onze recente uitstap boven deze range slechts een tijdelijke afwijking zijn geweest en vallen we terug naar de oude norm (range). We moeten dan rekening houden met een mogelijke daling naar het midden van de range en misschien zelfs naar de ondergrens ervan. Zo’n zijwaartse beweging zou echter wel de ruimte kunnen bieden voor Altcoins om verder te groeien en aan te sterken.

Het slechtste scenario voor trend-traders is als we niet alleen terugzakken in de range, maar eronder duiken, dus onder de $33.395. Als dat gebeurt, is het waarschijnlijk dat we steun zullen gaan opzoeken en testen rond de $31.400, wat voorheen een sterke weerstand was. Vanaf dat punt moeten we afwachten hoe de koers en de markt hierop reageert.

Voor de korte termijn is bij een eventuele terugval de prijs van $35.150, in combinatie met de 200 MA’s, het cruciale niveau om in de gaten te houden. Voor verdere opwaartse bewegingen willen we uitkomen boven het weerstandsgebied van $37.000 tot $37.600.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

Lees meer over:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Nieuws
“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een...

Bitcoin ETF Nieuws
BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF

BlackRock heeft een geupdate aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF genaamd 'iShares Bitcoin Trust', waarmee...

Lees meer