Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!

Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 2.35% gedaald. We dreigen op de lagere tijdsbestekken een belangrijk prijsregio te verliezen en hierdoor wordt de kans op een sterke bounce steeds kleiner.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We bespreken de grafieken op de lagere tijdsbestekken en drie scenario’s om de komende periode rekening mee te houden!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Sinds we zijn teruggevallen in de prijsrange hebben houden we de 200 MA’s in de gaten als belangrijke prijsregio. Gisteravond zijn we, nadat we twee dagen hebben geconsolideerd rond de 200 EMA, ook onder de 200 MA terechtgekomen. Hierdoor lijkt het beetje hoop die we nog hadden op een sterke reactie (bounce) vanaf deze prijsregio verloren te gaan.

Er zijn 3 scenario's om de komende periode in gedachten te houden:

1) We nemen steeds verder afstand van de 200 MA’s en dit bevestigd het idee dat ons verblijf boven de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking betrof. Bitcoin zet zijn pijnlijke neerwaartse trend voort tot aan mid-range $39.250 en misschien zelfs range low $34.000.

2) We krijgen een Dead Cat Bounce vanaf het prijsgebied rond de 200 MA’s voor een bearish retest van range high. Na de afwijzing rond range high zet bitcoin zijn neerwaartse trend voort, zoals hiervoor beschreven. Dit scenario biedt overigens een prima short trade mogelijkheid, instappen vlak boven range high ($45.000 - $46.000) en targets mid-range ($39.250) en range low ($34.000).

3) We krijgen een sterke bounce vanaf het prijsgebied rond de 200 MA’s om uiteindelijk range high terug te winnen als support. Het idee dat ons verblijf boven de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking was, wordt in dit geval volledig ontkracht. Vanaf hier zullen we verder stijgen richting het weerstandsgebied $52.000, zoals we aanvankelijk ook hadden verwacht bij onze eerste uitbraak uit de prijsrange.

Opmerking: de drie scenario’s zijn gerangschikt van meest waarschijnlijk tot minst waarschijnlijk (1-3).

Er bestaat ook nog een kleine kans op een vierde en meest pijnlijke scenario, namelijk een combinatie van de drie eerder beschreven scenario’s. Waarbij we het ene verwachten en de koers vervolgens onlogisch het andere doet (heen en weer stuiteren). We zijn goed in staat om ons aan te passen aan de eerste drie scenario’s, maar in geval van dit vierde scenario wordt dit erg lastig.

TIP: een uitgebreide prijsrange-analyse vind je in de update van gisteren!

Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!
Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Het belangrijkste punt om naar te verwijzen op uurgrafiek is het feit dat de 200MA's vanaf nu beginnen samen te vloeien met range high als weerstand.

Dit is een extra reden om aan te nemen dat, als we ergens in de komende dagen een sterke reactie omhoog gaan krijgen voor een mogelijke test van range high $44.500, dit waarschijnlijk niet zal leiden tot iets belangrijks. De kans is groot dat het slechtst een lower high zal zijn en een bearish retest. Voordat de neerwaartse trend zich alsnog voorzet richting mid-range $39.250.

Voordeel is wel: we hebben te maken met een heel duidelijk punt waarop onze bearish gedachten snel maken voor een bullish gedachten. Namelijk het moment waarop we erin slagen range high in combinatie met de 200 MA’s terug te winnen en om te zetten in support. Je zou in dit geval kunnen zeggen dat de terugval in de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking was. De weg naar $52.000 ligt in dit geval weer volledig open!

Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!
Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers rond $42.450, drie scenario’s om rekening mee te houden!
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties