Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

Nog altijd schommelt de koers van bitcoin rond de $47.000 en is er ten opzichte van de laatste update maar weinig veranderd. Toch hebben we vandaag een vrij uitgebreide en interessante update voor je klaar staan.

Bij de weekgrafiek gebruiken we de vorige bullmarkten om vooruit te kijken. Krijgen we dit jaar nog een volgende fase van de bullmarkt, die de koers naar de magische grens van $100.000 gaat brengen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD en we zien op de daggrafiek twee belangrijke prijsniveaus, namelijk $48.000 en $45.500. Een uitbraak uit de range zal de richting op kortere termijn gaan bepalen. We sluiten de update af met een korte analyse van de 4-uurgrafiek. De koers lijkt zich klaar te maken voor wat opwaartse momentum richting $49.500.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Mooi moment om zo aan het begin van het jaar vooruit te kijken, zeker nu we op de lagere tijdsbestekken de afgelopen dagen weinig veranderingen zien. Onderstaande weekgrafiek bevat behoorlijk wat informatie waar we stap voor stap doorheen zullen lopen.

Allereerst de verticale zwarte lijnen, die staan voor de Bitcoin Halving (nov-2012, juli-2016, mei-2020, maart tot juni 2024). Wat we structureel zien is dat na ieder halving de koers in een uptrend/bullmarkt terecht komt. Daarnaast wordt de procentuele stijging tussen de halving steeds iets minder, van circa 6.000%, naar 1.400% en op dit moment zitten we vanaf de recente halving (mei 2020) op een stijging van circa 720%.

Tot op heden werd iedere bullmarkt beëindigd door een ‘blow off top’ wat staat voor een snelle stijging van de koers gevolgd door een scherpe daling, zie gele cirkels. Echter hebben we tot op heden nog geen ‘blow off top’ situatie gezien. Sterker nog de recente ontwikkelingen lijken sterk op een dubbele top. Dit zou kunnen impliceren dat de huidige bullmarkt nog niet voorbij is.

Een ander argument dat we de top van de huidige bullmarkt nog niet bereikt hebben is dat de periode die bitcoin nodig heeft om vanaf een halving een top te bereiken steeds iets langer wordt. Wanneer we deze ontwikkeling doortrekken zou dit betekenen dat we pas ergens eind tweede kwartaal/begin derde kwartaal van dit jaar de top van de bullmarkt gaan bereiken.

Het blijft natuurlijk speculeren want er zijn behoorlijk wat variabele die invloed hebben op de koersontwikkelingen van Bitcoin. Maar één ding is zeker, het wordt een spannend jaar met volop kansen en zeker het eerste deel van het jaar zou het mogelijk moeten zijn de magische grens van $100.000 op te gaan zoeken en te doorbreken!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

Weer terug naar de orde van de dag…

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In onderstaande daggrafiek zijn twee belangrijke prijsniveaus (paarse stippellijnen) ingetekend. Aan de bovenkant $48.000 welke de afgelopen dagen voor de nodige weerstand heeft gezorgd. Maar gedurende het hele afgelopen jaar is dit een belangrijk prijsniveau geweest waar we de koers weerstand of support wist te vinden. Daarnaast valt de $48.000 nagenoeg samen met de 200 MA.

Aan de onderkant hebben we de prijslijn $45.500, rond dit prijsniveau heeft de koers de afgelopen weken meerdere malen support gevonden. Ook zien we dat we rond dit prijsniveau mogelijk een dubbele hebben gevormd, hetgeen vaak een indicatie is van het einde van een dalende trend.

Zoals in eerdere updates besproken hebben de recente koersontwikkelingen veel overeenkomsten met de ontwikkelingen tussen 19 mei en 21 juli van het afgelopen jaar. Grootste verschil met de huidige situatie is met name dat we de low van de eerste wick nog niet hebben aangetikt en de huidige twee bodems circa 8% boven de low van de wick liggen.

De richting waarop de koers uit de huidige range gaat breken gaat hoogst waarschijnlijk ook de richting voor de periode erna bepalen. Bij een opwaartse uitbraak boven de $48.000 ligt ons eerste prijsdoel bij het weerstandsgebied rond $53.000 (+10 procent vanaf huidige koers). Voor een neerwaartse uitbraak, waarbij we dus onder de $45.500 terecht komen, ligt ons prijsdoel rond de $40.000 (-13.5% vanaf huidige koers).

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

Belangrijk is wel dat we bij een uitbraak een toename in het handelsvolume zien om het risico op slechts een tijdelijke afwijking te beperken, waarbij de koers nadat het een flink aantal stop lossen heeft geraakt, snel weer terug keert in de huidige prijsrange.

In recente updates hebben we inmiddels al een aantal keer benoemd dat zolang we handelen onder het weerstandsgebied rond $53.000 er niet al te veel reden is om overdreven bullish te zijn. Wanneer we hier bovenuit weten uit te komen wordt het pas realistisch om het te hebben over hervatting van de bullmarkt.

Een capitulatie achtige gebeurtenis hebben we voor de kerstdagen niet gezien en daarmee geen mooi kerstcadeau kunnen scoren. Maar ik heb mijn kooporders nog altijd klaar staan voor het geval we $45.500 de komende periode als support gaan verliezen en er een sterke reactie volgt richting de $40.000. De kooporders die ik voor de zekerheid heb klaarstaan zijn: 50% op $40.000 en de andere 50% verdeel ik over $39.500, $39.000 en $38.500. Wanneer we ook echt dagelijkse kaarsen gaan sluiten onder de $40.000 zou dit alsnog het einde van de bullmarkt kunnen betekenen.

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Zojuist hebben we het bij de daggrafiek gehad over het risico op slechts een ‘afwijking’ uit de huidige range, wat hiermee bedoeld wordt zien we goed terug op dit tijdsbestek. Net als de afgelopen weken houden we op de 4 uurgrafiek nog altijd de prijsrange $47.000 - $52.000 aan, met in het midden mid-range rond $49.500. Nu zien we dat we in de afgelopen weken 6 keer te maken hebben gehad met een tijdelijke afwijking (zwarte pijlen). Stop loss orders worden aangetikt en vrij snel daarna zijn we weer terug binnen de range.

Voor meer opwaartse momentum in de komende dagen is het van belang dat we range low niet als support verliezen. Ons eerste prijsdoel is mid-range rond $49.500 waar zich ook de beide 200 MA’s bevinden. Weten we hier doorheen te breken verplaatsen we onze focus naar range high $52.000.

Wanneer we onder range low uit gaan komen met een sterke reactie tot gevolg hebben we nog de prijslijn $45.500 achter de hand om een echt bearish scenario te voorkomen.

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers stabiliseert rond $47.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties