Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin (BTC) blijft momenteel rond een belangrijk prijsniveau hangen en we kunnen binnenkort een volatiele beweging verwachten. Wat is het meest waarschijnlijke scenario: range low $30.000 of range high $40.000?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op dit tijdsbestek hebben we technisch gezien nog altijd te maken met een bullish markstructuur en dus een opwaartse trend.

De eenvoudige strategie die we al ruim 1.5 maand hanteren werkt nog altijd. Koop range low en verkoop range high. Vorige week is er wel wat veranderd toen bitcoin binnen enkele dagen opnieuw range low testte zonder eerst range high aan te tikken.

Daarnaast zien we dat de bounce omhoog na het bereiken van range low steeds minder krachtig wordt. Dit kan er op duidden dat er steeds minder kopers bereid zijn in te stappen rond de $30.000.
Naarmate de $30.000 vaker achter elkaar getest wordt maakt het de ‘buy the dip’ kans ook steeds minder uniek.

Mochten we de komende week wederom range low gaan testen en de bounce omhoog wordt opnieuw minder krachtig is dit een sterk teken dat de markt een prijs rond $30.000 aan het accepteren is en zullen we steeds dichterbij range low blijven schommelen totdat we hem verliezen als support.

Een dergelijk scenario kan voorkomen worden als bitcoin, conform de huidige trend, gewoon zijn uptrend voorzet richting een higher high boven de $36.590.

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De gevolgen van het bearish retesen van de 200 MA’s aan het begin van de week zijn nog altijd voelbaar. De afwijzing door de MA’s heeft ervoor gezorgd dat we de markstructuur op dit tijdsbestek bearish hebben doorbroken. Het lijkt er sterk op dat de koers zijn lower low inmiddels gevonden heeft. De bevestiging van een bearish markstructuur volgt wanneer we de komende dagen een lower high krijgen onder de recente high van $36.590.

Voorlopig zien we dat de koers consolideert onder het weerstandgebied $33.700. Dit gebied diende vrij recent nog als support. Als het lukt om dit gebied terug te winnen kunnen we met meer zekerheid stellen dat de lower low inmiddels echt gevormd is.

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!


Zoals eerder gezegd impliceert de trend dat we na het vormen van een lower low een lower high gaan krijgen. De kans is groot dat die higher high wederom gevormd zal worden rond de 200 MA’s. Deze voortschrijdende gemiddelden zijn al gedurende de hele bull run ongelooflijk belangrijk geweest. Gedurende de sterke uptrend vormde de koers rond de MA’s consequent lokale bodems en sinds we hieronder terecht zijn gekomen worden juist hier lokale toppen gevormd.

Weerstand is weerstand en dit blijft het geval totdat weerstand doorbroken wordt. Het is om die reden reëel om aan te nemen dat we de komende dagen opnieuw een lokale top gaan vormen rond de 200 MA’s.

Maar er bestaat ook altijd nog een andere kant. We krijgen te maken met een bullish scenario wanneer bitcoin de huidige markstructuurbreuk van bullish naar bearish ongeldig weet te maken door het vromen van een higher high. Dit zou overigens ook betekenen dat we ondertussen de 200 MA’s hebben doorbroken en hebben omgezet in support.

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!

De 200 MA’s zijn alles bepalend

Zolang we handelen onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek is er eigenlijk geen enkele reden om verder omhoog te kijken. Bitcoin zal consequent lokale toppen blijven vormen totdat weerstand doorbroken wordt. Wanneer bitcoin de MA’s weet terug te vorderen en succesvol weet om te zetten in support ziet de wereld er ineens heel anders uit. Want vanaf dit moment is het weer reel om verder omhoog te kijken en kan bitcoin stap voor stap belangrijke prijsniveaus gaan terug winnen:

$37.000, range high $41.000, Fibonacci level 2.618 - $46.890, $59.000, Fibonacci level 3.618 - $63.605 tot aan mogelijk nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Eigenlijk niets nieuws ten opzichte van hetgeen we zojuist besproken hebben bij de 4 uurgrafiek. Wat we wel zien wanneer we naar onderstaande 1 uurgrafiek kijken is een bevestiging van onze gedachten die we zojuist besproken hebben. De 200 MA’s zorgen ook op dit tijdbestek voor de nodige weerstand en de plek waar lokale toppen gevormd worden de afgelopen dagen. De combinatie van de 200 MA’s en het weerstandsgebied $33.700 gaat de komende dagen een behoorlijk kluif worden voor de bulls.

De situatie ziet er niet al te positief uit, we zijn de afgelopen dagen al een aantal belangrijke prijsniveaus verloren. Daarnaast hebben we te maken met een gewijzigde trend van bullish naar bearish. Je zou kunnen zeggen dat de toegangspoort richting range low $30.000 opnieuw geopend is. Aan de andere kant is consolidatie onder weerstand een typisch bullish teken voor een uitbraak, dus het terugwinnen de $33.700 zal waarschijnlijk zorgen voor een sterke reactie omhoog richting de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek.

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers schommelt rond $33.700, flinke volatiliteit verwacht!
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties