Bitcoin Update: koers test na daling van 3% opnieuw belangrijk trendsupport

De recente beweging in de Bitcoin-markt heeft geleid tot een opvallende terugval van meer dan 3% in de afgelopen uren, wat een intrigerend startpunt vormt voor onze nieuwste analyse. In deze update ligt onze focus op de 1-uursgrafiek, een keuze die niet toevallig is. Dit tijdsbestek is bijzonder relevant omdat het ons op dit moment in staat stelt om de belangrijkste prijsniveaus te identificeren en te analyseren die cruciaal zullen zijn voor onze handelsbeslissingen in de nabije toekomst.

Bovendien blijven de 200 Moving Averages (MA’s) een consistente en belangrijke factor in onze analyse, net als in de voorgaande weken. Hun rol in het bepalen van markttrends en steunniveaus kan niet worden onderschat. Door deze update te lezen, krijg je inzicht in hoe deze elementen samenwerken in de huidige marktcontext en hoe je deze informatie kunt gebruiken om je strategieën aan te scherpen. Laten we dus dieper ingaan op de details en ontdekken wat de recente koersveranderingen voor ons in petto hebben.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek – korte terugblik

In deze Bitcoin Update beginnen we met een terugblik op onze vorige analyse, getiteld ‘Koers in gevecht met weerstandsgebied $37.000 – $37.600’. Zoals aangeduid met de zwarte pijl in de grafiek, hebben we de volgende situatie besproken:

“Een scenario dat we echter in de gaten moeten houden, is een mogelijke zwakte; als we de 200 MA’s op de 15-minuten grafiek verliezen, houden we rekening met een diepere correctie richting de 200 MA’s op de 1-uurgrafiek. Een verdere daling onder deze MA’s, gecombineerd met een terugval in de voormalige koersrange van $33.395 tot $35.150, zou ons ertoe dwingen onze bullish (positieve) verwachtingen aan te passen. In dit geval wordt de mogelijkheid van een macrotop (een hoogtepunt in de langere termijn trend) een stuk waarschijnlijker.

Tot er veranderingen optreden, blijven we vasthouden aan dezelfde strategie en mentaliteit die ons tot dit punt heeft geleid. Deze aanpak zou ons kunnen helpen om de opwaartse trend verder mee te pakken.”

Recentelijk hebben we de 200 Moving Averages (MA’s) benaderd, en afgelopen dinsdag zagen we kortstondig een terugval van de koers naar voormalig range high $35.150. Er was een sterke koersreactie, gevolgd door een nieuwe poging van Bitcoin om het weerstandsgebied tussen $37.000 en $37.600 te doorbreken, die echter mislukte. Vandaag merken we dat de koers weer een stap terug doet en de 200 MA’s worden opnieuw als ondersteuning getest.

Dankzij onze uitgebreide bespreking van dit scenario in de vorige update waren we goed voorbereid!

Voor de komende dagen kunnen we vasthouden aan onze analyse uit de vorige update, die kort samengevat betekent dat zolang de koers boven de 200 MA’s blijft en/of niet onder voormalig range high $35.150 daalt, er technisch gezien geen sterke reden is voor een bearish (negatieve) houding. We blijven ons dus richten op de 200 MA’s en het voormalige hoogste bereik van $35.150. Mochten we wel onder genoemde prijsniveaus uit komen dan is dit het moment waarop we noodgedwongen onze verwachtingen zullen moeten aanpassen.

Nu Bitcoin wederom is afgewezen rond het weerstandsgebied van $37.000 – $37.600, lijkt het erop dat er mogelijk een nieuwe prijsrange wordt gevormd.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek – nieuwe prijsrange  

We zijn misschien wat vroeg, maar we hebben alvast een nieuwe mogelijke prijsrange voor Bitcoin in kaart gebracht. Deze range ligt tussen $35.200 en $37.850. Interessant is dat de onderkant van deze nieuwe range bijna gelijk is aan de bovenkant van de vorige prijsrange.

In het midden van deze prijsrange, rond de $36.525, vinden we ook de Moving Averages (MA’s). Momenteel lijkt de koers steun te vinden rond dit punt van de 200 MA’s. De bovenkant van de prijsrange, $37.850, komt redelijk overeen met het weerstandsgebied tussen $37.000 en $37.600, dat we de afgelopen weken in de gaten hebben gehouden.

De reden dat we deze prijsrange nu al in kaart brengen, is dat het ons kan helpen om onze verwachtingen tijdig bij te stellen. Als we zien dat de koers de 200 MA’s als steun verliest en daarmee onder het midden van de range zakt, is het waarschijnlijk dat we de onderkant van de range op $35.200 opnieuw gaan opzoeken. Als we zelfs onder deze waarde zakken, zoals eerder besproken, zouden we onze positieve (bullish) verwachtingen moeten bijstellen naar een negatieve (bearish) visie, en is een verdere koersdaling te verwachten.

Aan de andere kant, als we erin slagen om succesvol uit de prijsrange te breken, zou een verdere stijging richting $40.000 het meest waarschijnlijke scenario zijn. In dit geval kunnen we maximaal profiteren van de analyse die we nu al enkele weken gebruiken.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler’

Terwijl we de fascinerende wereld van Bitcoin blijven verkennen, willen we ook iets speciaals delen, perfect voor de feestdagen. Voor de jonge avonturiers en toekomstige financiële experts in je leven, is ons kinderboek ‘Bitcoin Geld‘ een must-have. Dit boek brengt de complexe wereld van Bitcoin op een leuke en toegankelijke manier tot leven, ideaal om de interesse van kinderen in financiën en technologie te wekken.

En voor een vleugje feestelijke vreugde, hebben we iets unieks: ons Sinterklaasgedicht ‘Sinterklaas is een Hodler‘. Dit gedicht is een speelse manier om de geest van Sinterklaas te combineren met de wereld van Bitcoin. Het is een perfecte leeservaring voor de feestdagen, vol humor en verrassingen, die zowel jong als oud zal bekoren.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...