Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst

Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst

Bitcoin is in de afgelopen 24 uur nauwelijks met -0.06% van zijn plaats gekomen. Dit geldt eigenlijk voor de gehele afgelopen week waarin de koers slechts 0.50% is gestegen. Zijn er in de grafieken argumenten te vinden die duidde op meer prijsactie tijdens de kerstdagen?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,845.73USD. We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken op zoek naar argumenten die duidden op een mogelijke richting voor de kerstdagen.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Wanneer we naar onderstaande weekgrafiek kijken is er op dit hoge tijdsbestek nog steeds geen enkele reden te vinden om bullish te zijn. Sterker nog de argumenten die we kunnen vinden zijn unaniem bearish:

1. Sinds november 2021 hebben we te maken met een sterke neerwaartse trend
2. We handelen al maanden onder trendsupport van de 200 MA’s
3. We zijn recent neerwaarts uit de vijf maandenlange prijsrange gebroken (gele range) en handelen hier nog altijd onder.

Gezien het voorgaande is het meest logische scenario nog altijd dat de neerwaartse trend zich de komende periode zal voortzetten. Onze prijsdoelen voor een potentiële bodem zijn nog altijd het supportgebied rond $13.863 (openingskoers 2018) en de $10.000 grens.

Voor koersverwachtingen rond de kerstdagen zullen we verder in moeten zoomen op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op onderstaande daggrafiek zien we goed terug hoe we neerwaarts zijn uitgebroken uit de vijf maandenlange prijsrange (gele range). Vanaf het dieptepunt tot aan half december hadden we te maken met een voorzichtige bullish markstructuur.

Echter door de recente daling is de bullish markstructuur alweer bearish doorbroken door het vormen van een lower low, in plaats van een higher low. Dit betekent dat we naar alle waarschijnlijkheid op zoek kunnen naar een lower high ergens onder de recente high van $18.387.

Dit betekent dat de koers ruim 9% zou kunnen stijgen en we nog altijd te maken hebben met een bearish trend. Mocht de koers de komende weken überhaupt weten op te klimmen naar $18.387 voor het vormen van een higher high hebben we direct boven ons de volgende uitdaging, namelijk sterke weerstand van voormalig range low $18.600.

Vooralsnog is op dit tijdsbestek wanneer we kijken naar recente prijsactie geen duidelijke trend waarneembaar wat zich vertaald in zijwaartse prijsactie zoals we de afgelopen dagen hebben gezien. Maar wanneer we kijken naar het grotere geheel is de kans groot dat het wederom slechts gaat op een tijdelijke onderbreking voordat de neerwaartse trend de situatie weer volledig naar zich toe zal trekken.

Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de vorige update bespraken we dat de terugkeer in de prijsrange $15.600 – $17.000 conform onze prijsrange analyse naar alle waarschijnlijkheid zou betekenen dat we op zijn minst het midden van de range $16.300 zouden gaan opzoeken. Dit is precies wat we aan het begin van de week zagen toen we met een wick (zie zwarte pijl) precies het midden van de range aantikte.

Vanaf het midden van de range volgde een reactie omhoog en tikte we de volgende dag alweer de bovenkant van de prijsrange $17.000 aan. We handelen al ruim een week in de bovenste gedeelte van de prijsrange en dit is slechts een range van 4.26%.

Het bovenste gedeelte van de prijsrange kunnen we zien als niemandsland, het heeft tenslotte weinig zin om hier een positie in te nemen (long of short). Het wordt pas enigszins interessant wanneer een van onderstaande scenario’s zich uitspeelt:

1. Een uitbraak boven range high $17.000 voor potentieel meer opwaartse koersbewegingen.
2. We komen onder het midden van de range $16.300 terecht voor meer neerwaartse prijsactie richting range low $15.600.

Zolang geen van bovenstaande scenario’s zich uitspeelt heeft het geen enkele zin om tijdens de kerstdagen naar de grafieken te staren. Je kunt je tijd beter besteden aan het samenzijn met vrienden en familie en dit zou zomaar tot aan het nieuwe jaar het geval kunnen zijn.

Tot slot; houd er rekening mee dat door de vakantieperiode het handelsvolume laag zal zijn, met als mogelijk gevolg onlogische choppy prijsactie zonder duidelijke trend en dus richting.

Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers valt stil bij $16.800 in aanloop naar kerst
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan