Bitcoin koers negeert Amerikaanse inflatiecijfers en blijft stabiel

De bitcoin koers dipte heel even tijdens de opening van Wall Street als reactie op de Amerikaanse inflatiecijfers. Vandaag kwam de U.S. Personal Consumption Expenditures (PCE) Price Index binnen op 4,7 procent. Daarmee daalt de inflatie, maar niet zoveel als gehoopt en dat is niet positief voor de koersen van financiële assets.

Wat is er aan de hand?

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Federal Reserve al het hele jaar de inflatie bevecht met renteverhogingen en dat bitcoin en andere financiële assets daar zwaar onder te lijden hebben. De hoop van investeerders is dan ook dat de inflatie snel weer terug is op de doelstelling van 2 procent van de Federal Reserve.

Dan bestaat de kans dat de rente weer omlaag gaat. Een andere manier om dat voor elkaar te krijgen is als de economie begint te wankelen. We zitten wat dat betreft in een vreemde fase waarin goed nieuws voor de economie slecht nieuws is voor de markt.

Investeerders hopen dat de werkloosheid toeneemt, omdat dat betekent dat de Federal Reserve mogelijk moet ingrijpen met renteverlagingen. Vandaag kwam dus een belangrijk inflatiecijfer binnen op 4,7 procent, wat nog steeds veel te hoog is voor de Federal Reserve. Volgens Byzantine General is het voor nu eventjes voorbij met de volatiliteit van bitcoin.

Meerderheid is bearish

De meerderheid van de handelaren lijkt op dit moment bearish. Onder hen bevindt zich ook Il Capo of Crypto, die van mening is dat het niet doorbreken van de 17.000 dollar op dit moment alles zegt over bitcoin. De bulls lijken op dit moment totaal niet het vermogen te hebben om de markt naar hun hand te zetten.

Het enthousiasme rondom bitcoin is even helemaal verdwenen, maar vergeet niet dat dit in het verleden juist de momenten waren waarop de koers een bodem vond. Dat was in ieder geval niet op de momenten dat iedereen nog hoopte om een snelle ommekeer van de trend.

In die zin lijkt bitcoin klaar voor een nieuwe opwaartse of in ieder geval zijwaartse trend. Het enige wat daar tegenin te brengen is, zijn de zwaar negatieve macro-economische omstandigheden die nog altijd als een donderwolk boven de markt hangen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....