Witte Huis komt aan hand van zeven richtlijnen met nieuwe ideeën voor cryptoregulering

Na het uitvoerend bevel van president Joe Biden is er weer een stap gezet wat betreft de regulering van cryptovaluta.

Cryptoregulering

Het Executive Order ging onder andere over de ‘verantwoorde ontwikkeling van digitale activa’. Vanuit dit raamwerk komen federale bureaus met een gezamenlijke factsheet. Het gaat over 7 hoofdrichtingen voor crypto-regulering in de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal gaat het om 9 losse rapporten die aan de president zijn voorgelegd. Het idee?

“Om een duidelijk kader te scheppen voor verantwoorde ontwikkeling van digitale activa en de weg vrij te maken voor verdere actie in binnen- en buitenland.”

De factsheet is op 16 september gepubliceerd op de officiële website van het Witte Huis en bestaat zogezegd uit 7 delen:

  • (1) Bescherming van consumenten, investeerders en bedrijven; 
  • (2) Bevordering van toegang tot veilige, betaalbare financiële diensten; 
  • (3) Bevordering van financiële stabiliteit;
  • (4) Bevorderen van verantwoorde innovatie; 
  • (5) Versterking van het wereldwijde financiële leiderschap en de concurrentiepositie; 
  • (6) Bestrijding van illegale financiering;
  • (7) Onderzoek naar een digitale valuta van de Amerikaanse centrale bank (CBDC).

Details

Elk deel heeft zo weer z’n eigen nadruk op een eigen aspect. Zo gaat het wat betreft punt (1) over “agressief onderzoek en handhavingsmaatregelen tegen onwettige praktijken op het gebied van digitale activa.” Deze oproep is gericht aan de SEC en CFTC.

Over het grootste probleem, namelijk welke van de twee verantwoordelijk is voor welk toezicht, wordt geen woord gerept. Het probleem ligt hem in het feit dat beurzen bij de effectentoezichthouder horen, bitcoin in de categorie van grondstoffen lijkt te horen en altcoins nog in een grijs gebied zweven.

Ook willen ze op een verantwoorde manier innovatie aanwakkeren, en daarom gaat het Office of Science and Technology Policy (OSTP) een Digital Assets Research and Development Agenda ontwikkelen. De focus daarbij ligt op de impact van cryptovaluta op het klimaat.

Hier is direct al een reactie op gekomen. Nic Carter, die toch wel door het slijk is gehaald door een deel van de bitcoincommunity, heeft al een reactie gepubliceerd op de statements van het Witte Huis. Bitcoin mining is niet slecht voor het milieu!

Ook schrijft het agentschap dat ze verder willen kijken dan alleen Amerikaanse regulering. Over de verschillen met de Europese aanpak wordt wederom niet uitgeweken.

Verder denken ze na over een wijzigingen in de Bank Secrecy Act. Dit is een statuut dat gaat over het mogen versturen van geld (met een vergunning). Voor cryptobeurzen kunnen hier ook regels voor komen.

Tot slot gaat het ook over de Amerikaanse CBDC. Er zijn beleidsdoelen opgesteld, terwijl er een technologische basis wordt ontwikkeld. Er worden een werkgroep gemaakt met de centrale bank, het ministerie van Financiën, de National Economic Council, de National Security Council en de OSTP. Allemaal met één doel: stappen zetten wat betreft centrale bankengeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws