Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000

Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000

Bitcoin (BTC) consolideert de afgelopen dagen rond het gebied van $47.000, maar kan tot op heden nog niet met overtuiging afstand nemen. We zien dat op de lagere tijdsbestekken de eerste bearish argumenten die potentieel een gevaar kunnen vormen voor de sterke uptrend van de afgelopen weken.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende week!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we nog altijd te maken met een bullish markstructuur en dus een opwaartse trend. Zolang we niet onder de recente low van $43.775 uitkomen blijft de huidige bullish structuur intact. Vlak boven de recente low bevindt zich de 200 MA rond $45.444 die nagenoeg overeenkomt met de meest recente low op de 4 uurgrafiek, waarover straks meer.

Verder zien we de koers een stijgende driehoek (rising wedge) vormen. Wanneer dit patroon zich vormt gedurende een opwaartse trend kan het gaan om een omkeerpatroon. De huidige opwaartse trend wordt bij een neerwaartse uitbraak omgebogen naar een nieuwe neerwaartse trend. Op dit moment begeven we ons nog rond de opwaartse trendlijn, maar is zeker iets om in de gaten te houden.

Daarnaast zien we op de lagere tijdsbestekken ook een aantal bearish argumenten ontstaan die uiteindelijk een gevaar kunnen gaan vormen voor de huidige bullish trend op dit tijdsbestek.

Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Opnieuw dreigen we onze marktstructuur op dit tijdsbestek bearish te doorbreken. Als we de komende uren en dagen de sterke uptrend van de afgelopen weken langzaam verder zien afbrokkelen, zullen we dezelfde prijsniveaus in de gaten moeten gaan houden die we tot nu met veel moeite hebben weten te veroveren om te zien of deze nu als support gaan fungeren.

Het potentiële supportgebied $47.000 hebben we vandaag als support verloren zien gaan. De meest recente low rond $45.550 is het prijsniveau om de komende uren in de gaten te houden en komt nagenoeg overeen met de 200 MA op de daggrafiek. Vandaar dat we hier de afgelopen dagen al een aantal keer support hebben gevonden. Komen we hieronder terecht betekent dit opnieuw een breuk in de huidige markstructuur.

Het eerst volgende belangrijke supportgebied vinden we rond de $42.500, daaronder het supportgebied $40.000 en de beide 200 MA’s. Als we deze gebieden daadwerkelijk als support kwijtraken wordt het argument dat de sterke beweging omhoog van de afgelopen weken slechts een tijdelijke opleving was, ineens een stuk overtuigender. De kans op nieuwe hoogtepunten op kortere termijn wordt dan ineens een stuk minder waarschijnlijk.

Maar zover is het nog niet. We zullen de komende dagen moeten afwachten waar bitcoin support weet te vinden en of dit genoeg is om de huidige bullish trend op de daggrafiek te behouden.

Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Vandaag zien we voor de derde keer in vier dagen de koers de 200 MA’s op dit tijdsbestek opzoeken. Tot op heden weten de bulls erin te slagen om de 200 MA’s als support te behouden. We zullen de komende uren moeten zien of ook deze derde test wordt opgevolgd door een mooie reactie omhoog.

Wanneer we rond de 200 MA’s op dit tijdsbestek een bounce omhoog gaan zien betekent dit ook dat de bevestiging van een structuurwijziging naar bearish op de 4 uursgrafiek uitblijft. Dit geeft de bulls weer wat lucht en ruimte om te werken aan het herstel van de trend naar overtuigend bullish op de 4 uurgrafiek.

Mochten we in plaats hiervan de 200MA’s op dit tijdsbestek verliezen, is de kans groot dat dit het eerste zetje is naar een lower low op de 4 uursgrafiek en komt de bullish trend op de daggrafiek steeds meer in gevaar.

Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers duikt onder grens van $47.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties