Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

De marktsituatie is in de afgelopen dagen niet veranderd voor bitcoin. Het enige verschil nu is dat we een nieuw groot supportgebied getest hebben waar we al geruime tijd naar uitkeken, namelijk het supportgebied $40.000 - $41.000.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD. In deze update bespreken we waarom het supportgebied $40.000 - $41.000 de komende periode een cruciale rol zal gaan spelen. Gaat bitcoin hier een bodem vormen of moeten we rekening houden met verdere koersdalingen richting $30.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de updates vanaf half december (zwarte pijl) hebben we het supportgebied rond $40.000 als belangrijk prijsniveau aangemerkt om in de gaten te houden. Waarbij we toen opmerkte dat wanneer het supportgebied rond $46.000 verloren zou gaan er maar weinig was wat ons ervan kon weerhouden het gebied $40.000 - $41.000 op te gaan zoeken. Nu ruim 3 weken later hebben we dit cruciale supportgebied daadwerkelijk getest zien worden.

In onderstaande daggrafiek is goed te zien dat het gebied rond $40.000 in het hele afgelopen jaar een belangrijke rol heeft gespeeld waar de koers meerdere malen support of weerstand ondervond. Wanneer we het volumeprofiel erbij pakken zien we dat dit samenvalt met een gigantische cluster aan handelsvolume, hetgeen betekent dat dit voor veel traders een interessant prijsniveau is om in actie te komen.

Het laat zien dat $40.000 in heel 2021 erg relevant is geweest en heeft gefungeerd als een belangrijke spil in de algemene marktsituatie. Al met al een goede regio om te speculeren over een mogelijke bodem. Bewust heb ik het over een mogelijke bodem, want ik kan het niet vaak genoeg herhalen, de trend op de hogere tijdsbestekken is nog altijd bearish. Om rond dit prijsniveau daadwerkelijk een bodem te vormen zullen we de komende dagen toch echt eerst tekenen van kracht moeten gaan zien.

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Het is vrij eenvoudig om te profiteren van dit soort marktsituaties. Je houdt je gewoon niet bezig met onzin en geeft jezelf van tevoren een validatiemoment waarop jij vindt dat er daadwerkelijk iets veranderd is, of het nu op een laag tijdsbestek is of op een hoger tijdsbestek. Alles bepalend is dat je ervoor zorgt dat je pas instapt op het moment waarop de kans van slagen het grootst is.

Raak niet verstrikt in gedachten van anderen die constant roepen dat de bodem is bereikt, want die hebben dit in de afgelopen weken heel wat keren geroepen en tot op heden zijn we iedere keer onder die zogenaamde bodem uitgekomen.

Vraag jezelf constant af of er dit keer echt iets veranderd is? Zoals we dit op 16 november hebben gedaan. Dit was het moment waarop de marktsituatie daadwerkelijk veranderde ten opzichte van al die weken ervoor. We verloren de 200 MA’s en het gebied rond $60.000 als support en dit was voor ons de bevestiging dat er daadwerkelijk iets significants veranderd was. De sterke uptrend die op 1 oktober begon, is bearish doorbroken.

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

Nadat we half december vanaf de zogenaamde bodem rond $46.000 een opleving kregen en omhoog veerde richting de 200 MA’s vroegen we onszelf wederom af ‘is er nu echt iets veranderd?’ Deze vraag hebben we ook toen beantwoord met ‘nee’. We handelen nog altijd onder de beide MA’s en zijn er niet in geslaagd het belangrijke prijsniveau rond $52.5000 terug te winnen.

Zoals in vele updates besproken is kracht niet de lengte van een wick of het percentage dat de koers omhoog weet te stuiteren. Kracht is het doorbreken van de bearish trend en het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus.

Het voorgaande is nu al ruim anderhalve maand hoe we de huidige markt benaderen en heeft ervoor gezorgd dat de pijn van 30% koersdaling in de afgelopen periode ons bespaard is gebleven en dus reden genoeg om ook vandaag de dag hier niet van af te wijken.

Dus wanneer kunnen we met een aanzienlijke grotere zekerheid stellen dat er daadwerkelijk iets veranderd is en de bearish trend bullish is omgebogen? Allereerst zullen we het belangrijke prijsniveau rond $46.000 moeten terugwinnen en vervolgens de beide 200 MA’s, want pas dan is er iets significants gewijzigd.

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Het supportgebied $40.000 - $41.000 hebben we gisteren zoals gezegd daadwerkelijk getest zien worden. Het zou mij niet verbazen als we de komende uren/dagen omhoog veren richting de 200 MA’s voor de nodige opluchting.

Wanneer we daadwerkelijk omhoog weten te bouncen richting de 200 MA’s, rond $45.000 zullen deze voor de nodige weerstand gaan zorgen. Daarbij bevindt zich hier blak boven het weerstandsgebied rond $46.000.

Het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek in combinatie met het terugwinnen van het belangrijke prijsniveau $46.000 is een eerste echte teken van kracht op dit tijdsbestek en zou mogelijk het begin kunnen zijn van het ombuigen van de huidige neerwaartse trend.

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: muur van support rond $40.000 - $41.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties