Bitcoin Update: tekenen van kracht in no time weer verpulverd

Bitcoin Update: tekenen van kracht in no time weer verpulverd

Waar we aan het begin van de week op de lage tijdsbestekken voorzichtige tekenen van kracht zagen zijn deze aan het eind van de week alweer stuk voor stuk voor stuk verpulverd. Eindconclusie na deze handelsweek is dat we nog steeds zijwaarts bewegen binnen de grotere neerwaartse trend.

De bitcoin koers staat momenteel op 19,482.64USD. Wat kunnen we de komende dagen verwachten nu alle tijdsbestekken weer unaniem een bearish beeld laten zien?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De simpele analyse op dit hoge tijdsbestek is dat we nog altijd te maken hebben met een neerwaartse trend. Binnen deze neerwaartse trend van inmiddels ruim tien maanden zijn er een tweetal fasen geweest met zijwaartse prijsactie binnen de grotere neerwaartse trend (zie gele cirkels). Uiteindelijk resulteerde dit in beide gevallen in een neerwaartse uitbraak van -30% tot -40% en voortzetting van de grotere bearish trend.

Deze bearish argumenten kunnen we op dit hoge tijdsbestek blijven maken zolang we ons begeven onder de 200 MA’s. Voordat we het kunnen hebben over het einde van de bearmarkt en mogelijk het begin van een nieuwe bullmarkt cyclus zullen we eerst boven de 200 MA’s uit moeten komen. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging van ruim 40% nodig.

De huidige prijsrange $18.600 - $24.000 is de derde zijwaartse fase gedurende de bearmarkt. Wanneer we net als de twee voorgaande keren opnieuw neerwaarts uitbreken is het niet ondenkbaar dat we ook dit keer 30% tot 40% zullen wegzakken, richting ons eerst volgende supportgebied rond $13.000.

We gaan natuurlijk geen beweging van 30% tot 40% in welke richting dan ook afwachten totdat we in actie komen. We gebruiken de lagere tijdsbestekken om tijdig een signaal te krijgen over welke richting we uiteindelijk op zullen gaan.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen rond $20.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Aan het begin van de week zagen we op dit tijdsbestek een aantal tekenen van kracht:
- bullish uitbraak uit kleinere prijsrange (grijze box)
- heroveren van de 200 MA’s
- bullish marktstructuur (higher lows en higher highs)

Op basis van bovenstaande punten deelden we in de vorige update een long positie met de verwachting dat deze tekenen van kracht mogelijk zouden zorgen voor een verdere stijging richting het midden van de grotere prijsrange $21.300.

Maar binnen de kortste keren werden de bullish argumenten die we aan het begin van de week maakte ongeldig verklaard. We zijn gedwongen om onze verwachtingen aan te passen en diezelfde argumenten die ons begin van de week juist bullish stemde, maken ons nu juist bearish.

We zijn weer onder de 200 MA’s uitgekomen, de bullish markstructuur is bearish doorbroken door een lower low en we zijn inmiddels weer teruggekeerd in de kleinere prijsrange. Dit betekent dat we ons verblijf boven de 200 MA’s, net als in september (zwarte kruis), kunnen bestempelen als slechts een tijdelijke afwijking.

Nu we zijn teruggekeerd in de kleinere prijsrange gaan we er vanuit dat we de komende dagen op zijn minst het midden van de kleinere prijsrange $19.100 en mogelijk zelfs opnieuw range low $18.600 zullen gaan opzoeken.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen rond $20.000
Bitcoin analyse: koers blijft hangen rond $20.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Dat we ons noodgedwongen hebben moeten aanpassen wordt bevestigd door dit lage tijdbestek. Waar het heroveren van de 200 MA’s aan het begin van de week nog zorgde voor een stijging van 6% in de dagen erna, zijn we deze lokale trend nu alweer kwijtgeraakt.

Het verliezen van de 200 MA’s heeft voorgaande keren op zijn minst geleid tot het opnieuw testen van mid-range $19.100 en in veel gevallen zelfs tot het testen van range low $18.600. Nu alle tijdsbestekken weer unaniem een bearish beeld laten zien houden wij opnieuw rekening met een vergelijkbaar scenario, het heeft tenslotte geen zin om tegen de trend in te vechten.

Een terugkeer boven de kleinere prijsrange $19.600 en het heroveren van de 200 MA’s op zowel dit tijdsbestek als de 4 uursgrafiek, is het moment waarop we onze bearish gedachten zullen her-evalueren.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen rond $20.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers blijft hangen rond $20.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties