Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

De bitcoin koers beweegt zijwaarts binnen de prijsrange $47.000 en $53.000. De richting waarop we uit de prijsrange weten te breken wordt erg belangrijk. De richting van de uitbraak zal naar alle waarschijnlijk ook de richting zijn voor de komende periode.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,826.81USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Het meest opvallende tijdsbestek voor bitcoin is op dit moment de daggrafiek, ondanks dat er in de afgelopen week eigenlijk niets veranderd is. We creëren nog steeds lower highs en lower lows. Nu we recent een lower high rond $52.000 hebben gecreëerd, zouden we nu moeten anticiperen op een lower low, ergens onder de $42.000.

Mochten we de komende dagen in plaats van een lower low een higher low creëren en we zien op de lagere tijdsbestekken tekenen van kracht, kan dit een reden zijn om onze analyse aan te passen. Maar tot die tijd blijft de analyse vrij eenvoudig.

Voor iedereen die zijn hersens uitschakelt en vanuit een investeerders mentaliteit wil instappen rond belangrijk support, wil dit doen vlak onder de huidige koers. Hier bevindt zich het belangrijke supportgebied rond $47.000 samen met de 200 MA .

Hoewel we vorige week gedurende de duikvlucht naar beneden diep onder deze regio uitkwamen en zelfs bijna het volgende supportgebied rond $40.000 aantikte, behouden we het gebied rond $47.000 voorlopig als support.

Dit is geen bullish argument, het is gewoon support wat doet wat het zou moeten doen. Het feit dat de bulls erin geslaagd zijn vanaf het dieptepunt flink omhoog te stuiteren en het tot op heden (nog) gelukt is de koers boven het supportgebied $47.000 te houden, is nog altijd geen overtuigende teken van kracht.

kracht is het terugwinnen van de trend en het bullish omdraaien van de belangrijkste prijsniveaus. Het maakt ons niet uit hoeveel de prijs omhoog stuitert of wat de lengte van de wick is. Bitcoin is er in de afgelopen week niet in geslaagd de trend bullish te doorbreken of belangrijke prijsniveaus te heroveren.

Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen
Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek kunnen we duidelijk de krachtige neerwaartse trend zien en we hier ook ver onder handelen. Is de situatie veranderd vanaf het moment dat we deze analyse voor het eerst maakte toen we op 16 november (blauwe cirkel) onder het gebied rond de $60.000 uitkwamen? Het antwoord hierop is overduidelijk ‘NEE’.

Dus, hoe kunnen we aannemen dat de bodem nabij is, of zelfs al bereikt is, als er geen enkele kracht wordt getoond? Natuurlijk, als je maak vaak genoeg roept dat de bodem bereikt is, heb je uiteindelijk een keer gelijk. Maar op dit moment is het vanuit een waarschijnlijkheidsoogpunt niet realistisch om aan te nemen dat de bodem bereikt is, dus wachten wij nog even met het roepen dat de bodem bereikt is.

De trend die we hebben doorgemaakt naar prijsontdekking, toen we 1 oktober weer boven de 200 MA’s wisten uit te komen (gele cirkel), hield stand van $47.000 tot uiteindelijk een nieuwe recordprijs rond $69.000. We pasten onze analyse aan toen de bullish trend werd doorbroken. Doordat we op 16 november (gele cirkel) onder het belangrijke prijsgebied van $60.000 en onder de beide 200 MA’s uitkwamen. In de weken die volgde hebben we de koers flink zien dalen met als huidig dieptepunt $42.000.

Zelfs als de bodem nu wel bereikt zou zijn en we de trend op korte termijn bullish weten om te buigen, hebben we baat gehad bij het feit dat we de markt anders zijn gaan benaderen vanaf 16 november (blauwe cirkel).

Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

Tot slot nog een kort stukje technische analyse van de 4 uurgrafiek. De markstructuur op dit tijdsbestek is bearish en dus een neerwaartse trend. Dit betekent dat er ook op dit tijdsbestek geen enkele teken van kracht waarneembaar is.

We handelen op dit moment in een prijsrange, waarbij het supportgebied $47.000 fungeert als range low en het weerstandsgebied rond $53.000 als range high, in het midden het prijsgebied rond $49.000 fungeert als mid-range. De richting waarop we uiteindelijk uit de huidige prijsrange weten te breken zal waarschijnlijk de volgende sterke beweging in de richting van de uitbraak betekenen (opwaarts of neerwaarts).

Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

De Bitcoin Webshop

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de kerstdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de kerstdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin update: uitbraak uit prijsrange $47.000 tussen $53.000 gaat richting bepalen

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties