Bitcoin (BTC) Update: Wat kunnen we dit weekend verwachten van de koers?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $10.650. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin op het dagelijks tijdframe

Bitcoin (BTC) heeft afgelopen vrijdag een flinke beweging omhoog laten zien. Dat betekent ook dat de dagelijkse candlestick zeer sterk en bullish is gesloten, en dat wij zowat over BTC kunnen zeggen dat de tijdelijke low is gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter moeten wij niet vergeten dat Bitcoin enkel zijn EMA-21 en de EMA-55 heeft hertest. Zolang Bitcoin onder zijn EMA-21 (D) bevindt dienen wij nog wel voorzichtig te zijn.

Wanneer Bitcoin zijn trend omhoog voortzet en dus de sluiting van de dagelijkse candlestick laat zien boven de $10.800, kan het op het korte termijn nog erg bullish worden. Het is nu aan de bulls om het level van de $10.400 te verdedigen. Als dit niet lukt, moeten we naar beneden kijken.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Wat kunnen we dit weekend verwachten van de koers?

BTC 4-uur tijdframe

Bitcoin op het 4-uur tijdframe laat veel belangrijke indicaties zien op het sterke support level van $10.560. En hiermee bedoel ik dat rond dit prijsniveau zich de EMA-21 en de EMA-55 bevindt. Ik ben alleen bang wanneer Bitcoin dit level verliest (op een 4-uur sluiting), dat het mogelijk is dat wij toch dieper kunnen gaan vallen..

Maar zolang Bitcoin de $10.500 houdt als support, is er niets aan de hand en kijk ik naar de mogelijk target van $10962, wat overeenkomt met de .0618 fibonacci level, wat gemarkeerd kan worden als een wave 5.

Maar wat als Bitcoin toch de support verliest van $10.550?
Wanneer BTC zijn support van $10.550 verliest, ben ik bang voor een verdere correctie naar de $10.400. Dit level is overigens gelijk cruciaal voor Bitcoin. Wanneer Bitcoin dit level niet houdt zal het erg gevaarlijk worden voor de bulls. En is een diepere correcties waarschijnlijk.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Wat kunnen we dit weekend verwachten van de koers?
Support levels
Resistance levels

Bitcoin dit weekend?

Zolang BTC zijn $10.500 level houdt, kijk ik bullish naar de grafiek en zijn de target $10.962 zeer waarschijnlijk.

Bitcoin (BTC) Update: Wat kunnen we dit weekend verwachten van de koers?

Een correctie bij verlies van de $10.550:
Wanneer BTC er toch voor kiest om vanaf hier naar beneden te vallen, dan ligt mijn target op de $10.400-$10.500 zone. Dit is overigens gelijk de key support. Als BTC hier een stevige bounce laat zien, is er niet aan de hand.

Wanneer Bitcoin dit level ($10400) verliest, ben ik bang dat Bitcoin $10.000 kan gaan testen, of misschien zelfs de $9.800

Bitcoin bearish scenario

Bitcoin (BTC) Update: Wat kunnen we dit weekend verwachten van de koers?

Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op YouTube.

Het Crypto Huis Premium & Cursus
Bekijk het premium en cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl.