Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

Bitcoin (BTC) is ruim 10% gestegen in de afgelopen week. Daarmee herstelt de koers deels van de grote dalingen eerder deze maand.

De bitcoin koers schommelt rond $51.000 vlak onder sterke weerstand van de 200 MA’s op de 4-uurgrafiek. Het terug vorderen van de 200 MA’s zou zomaar het laatste puzzelstukje kunnen zijn in het definitief ombuigen van de dagelijkse trend naar bullish. Overtuigend is het op dit moment nog niet en het is afwachten hoe bitcoin reageert als straks de traditionele markten open gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD. We bespreken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Is er in de afgelopen dagen iets veranderd wanneer we naar de daggrafiek kijken? Ja, er is wel iets veranderd. Allereerst handelen we alweer een aantal dagen boven de 200 EMA en daarnaast kunnen we de recente high min of meer zien al een higher high (HH).

Dit betekent een breuk in de bearish trend van de afgelopen weken waarin consequent lower highs en lower lows werden gevormd. Dit kunnen we zien als een eerste voorzichtige teken van kracht op dit tijdsbestek.

Maar het is nog te vroeg om te kunnen spreken over definitieve trendwijziging van bearish naar bullish. Waarom? Een trendwijziging bestaat altijd uit 2 gedeelten. Als eerst een breuk in de trend, zoals nu door het vormen van een higher high in plaats van een lower high.

Maar de definitieve trendwijziging is pas een feit wanneer we er tevens in slagen om ergens in de komende periode een higher low te vormen boven onze recente lower low rond $45.500 (LL). Op dit moment hebben we slechts één gedeelte van de puzzel weten op te lossen.

Het is belangrijk om dit in het achterhoofd te houden wanneer we de ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken gaan analyseren.

Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We zitten duidelijk in een opwaartse trend wanneer we naar de 4 uurgrafiek kijken. De recente higher low van gisteren is netjes gevormd bij het supportgebied rond $49.500. De huidige opwaartse trend impliceert dat er nu een higher high zou moeten volgen, ergens boven de $51.750.

Hoewel we in een opwaartse trend zitten is het nog te vroeg om al te optimistisch te zijn, we hebben nog altijd te maken met een neerwaartse trend op de daggrafiek, we hebben tenslotte pas één van de twee puzzelstukjes weten op te lossen.

Daarnaast is bitcoin er ook afgelopen nacht niet in geslaagd om de dynamische weerstand van de 200 MA’s te doorbreken. Voor het vormen van een higher high en dus voorzetting van de bullish trend op dit tijdsbestek zullen we boven de 200 MA’s uit moeten komen.

Eerlijk gezegd is het niet ondenkbaar dat we vandaag of morgen korte tijd boven deze voortschrijdende gemiddelden uit gaan komen. Om vervolgens vrij snel afgewezen te worden door het weerstandsgebied rond $53.000 welke zich vlak boven de 200 MA’s bevindt. Met het risico dat de grotere neerwaartse trend (daggrafiek) hervat wordt.

Het omdraaien van zowel de MA’s als het weerstandsgebied $53.000 in support, in combinatie met handhaven van kracht op de lage tijdsbestekken, zou een serieus teken zijn dat we waarschijnlijk ook de trend op de daggrafiek definitief bullish weten om te buigen.

Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000
Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Wanneer we het hebben over "het handhaven van kracht op de lage tijdsbestekken", dan doelen we op de 4 uur- en 1 uurgrafiek. Denk aan het behouden van support van de 200 MA’s (1 uur) en het gebied rond $49.500, welke gisteren werd getest en natuurlijk de huidige bullish trend op de 4 uurgrafiek.

Zolang deze belangrijke bullish argumenten en support nog steeds relevant zijn, wijst niets erop dat de huidige beweging omhoog voltooid is, wat betekent dat er nog altijd een kans bestaat ​​​​dat we de grotere algehele trend op de daggrafiek bullish weten om te buigen. Dit is een soort 'glimp van hoop' welke we hebben sinds het terugwinnen van de 200 MA’s op 21 december.

Zodra we op de lage tijdsbestekken kracht verliezen, kunnen we veronderstellen dat de lokale top bereikt is en de grotere neerwaartse trend weer de overhand zal gaan nemen. Slagen we er de komende dagen in om weerstand te doorbreken (de 200 MA’s 4 uur en het gebied $53.000), wordt het weer tijd om het over hervatting van de bullmarkt te hebben. Tot die tijd handelen we in niemandsland.

Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000
Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: weerstand bij $51.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties