Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we de $10.000 opnieuw testen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers brak deze week uit een driehoek naar de $10.500 om daar hard te worden afgewezen. Wat kunnen we de komende tijd verwachten van de prijs?

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers weekgrafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers opnieuw tot de groene lijn gekomen bij de $10.500 en op de lagere timeframes is het daar afgewezen.

We zien dat dat punt ook samenvalt met de golden pocket. De golden pocket werkt vaak als een magneet voor de koers en als er een toppunt is bereikt voor de huidige beweging, dan is dit het punt voor een ommekeer in de trend sinds de uptrend vanaf $3.850.

De week is nog niet gesloten, maar de huidige candlestick ziet er bearish uit met de grote wick op de bovenkant.

In het bullish scenario houdt de koers support van de bovenkant van de descending broadening wedge (twee witte lijnen) en wordt de $10.500 opnieuw getest de komende weken.

In het bearish scenario is dit de huidige top geweest en krijgen we een ommekeer waarin de koers verder zal dalen. Support vinden we op de 50WMA/$8.500, de 100WMA/$7.200 en de 200WMA/$6.400.

De laatste twee vinden ook samenvloeiing met de .5 en golden pocket regio van de Fibonacci retracement. Let op, dit zijn potentiële targets en elke dag geeft nieuwe informatie of die bereikt kunnen worden. Ga er dus vanuit dat we daar komen.

Bekijk ook het YouTube kanaal van Bitcoin Magazine NL voor dagelijkse video’s over de bitcoin koers.

Figuur 1: De koers is voor een derde keer afgewezen bij de $10.500.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we de $10.000 opnieuw testen?

Bitcoin prijs daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers op het moment support vindt op de bovenkant van de driehoek waar het eerder deze week is uitgebroken.

Ik heb vorige week een groene zigzaglijn getekend en hoewel die dankzij de uitschieter niet exact is gevolgd zien we dat de koers wel de onderkant ervan heeft bereikt en nu ook de higher low maakt op de bovenkant van de driehoek. Als dit support blijft dan zou de koers opnieuw de $10.000 – $10.500 kunnen testen, wat de bovenkant is van de range tussen $9.150 en $10.500.

Als support verliest dan zie ik de koers richting de onderkant van de range gaan, welke gevormd wordt door de middelste groene rechthoek tussen $9.150 – $9.300 support. Op het moment hangt de koers er tussenin en ben ik wat dat betreft neutraal voor welke kant we opgaan.

Figuur 2: De koers vindt support op de bovenkant van de grote driehoek.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we de $10.000 opnieuw testen?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat sinds de dump vanaf $10.500 de koers weer boven de driehoek is gekomen en de bulls dat als support willen houden er niet onder sluiten.

De koers zit op de 4uur nu wel in een downtrend waar lower highs en lower lows worden gevormd met op dit moment een bounce naar de golden pocket regio. Wordt hier opnieuw een lower high gevormd en blijven de bears de overhand hebben? Indien het een lower high wordt blijft de 4uur in een downtrend.

Mocht de groene lijn worden gevolgd dan moet hier weer een uptrend starten en moet er een higher low worden gevormd ten opzichte van $9.527. Kom de koers onder de $9.527 dan blijft de downtrend aanwezig en zie ik de koers verder afzakken richting de groene rechthoek ($9.150 – $9300).

De bears hebben in ieder geval op dit moment de overhand aangezien de koers zich onder de 12EMA en 26EMA (blauwe en rode lijnen) bevindt. Die lijken ook nog eens bearish te willen gaan kruisen.

Figuur 3: De bears hebben nog de overhand en zitten onder de 12/26EMA’s.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we de $10.000 opnieuw testen?

Wat gaat bitcoin doen?

Op het moment bevindt de koers zich op een neutraal moment op de dagelijkse grafiek en zou beide kanten op kunnen gaan. Gaat de koers naar boven dan zien we de $10.000 in ieder geval opnieuw getest worden.

Als de 4-uur downtrend aanhoudt en de bovenkant van de driehoek breekt als support dan is support te vinden op de $9.150 – $9.300.

Op de wekelijkse grafiek zou dit hét moment kunnen worden dat er een ommekeer in de trend komt en we een echte higher low (HL) zullen maken op de wekelijkse grafiek.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Actuele bitcoin prijs in euro’s: